Nature

Μειωμένη κίνηση, υψηλό λειτουργικό κόστος

 

Δύσκολη περίοδος για τα τρικαλινά αρτοποιεία, αφού καταγράφεται μια πτώση στην αγοραστική δύναμη, την στιγμή που το λειτουργικό κόστος είναι δυσβάσταχτο.

Η κίνηση έχει μειωθεί έως και 25% με τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνον τα απαραίτητα.

Αυτή τη στιγμή το μισό κιλό ψωμί πωλείται από 1 έως 1.20 λεπτά, όταν πέρυσι τέτοια εποχή άγγιζε τα 90 λεπτά.

Αυξήσεις έγιναν από την περασμένη άνοιξη της τάξης του 15% έως 20%, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών ν. Τρικάλων Κώστα  Παναγιώτου πλέον δεν είναι αρκετές για να καλύψουν το τεράστιο ενεργειακό κόστος.

«Το κόστος έχει τετραπλασιαστεί» ανέφερε ο κ. Παναγιώτου και πρόσθεσε «εκεί που έχει φτάσει το ενεργειακό και όταν λέμε ενεργειακό αναφερόμαστε σε όλα. Στο ρεύμα, το πετρέλαιο κίνησης, το φυσικό αέριο και για το πέλετ».

Όπως υπογράμμισε το κόστος λειτουργίας των αρτοποιών είναι δυσβάσταχτο και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

«Υπάρχει κρατική επιδότηση για την ενέργεια, αλλά δεν επαρκεί. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή πληρώνουμε 20 με 22 λεπτά την κιλοβατώρα, όταν ένα μέσο αρτοποιείο για να λειτουργήσει θέλει 10 με 12.000 κιλοβατώρες» τόνισε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των Τρικαλινών αρτοποιών υπογράμμισε ότι ο κλάδος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του, στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι κάθε χρονιά οι καταναλωτές επιλέγουν για τις αγορές τους, τους φούρνους της γειτονιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More