Nature

Μνήμη και ρεκόρ

Από την μια  η χαρά της  συμμετοχής  μαζί με την απόλαυση  μιας  καθιερωμένης   δρομικής  σύναξης. Από την άλλη  η βαθιά  μελαγχολία  τόσων συνανθρώπων μας στο δυστύχημα των  Τεμπών.

Οι  διοργανωτές   του 14ου  ημιμαραθωνίου  φρόντισαν να αναδείξουν αυτά τα στοιχεία στην  Κυριακάτικη  αγαπημένη πολυεκδήλωση.

Το  πρόγραμμα τροποποιήθηκε, οπότε  πριν την εκκίνηση τηρήθηκε ενός  λεπτού  σιγή.

Η σκέψη  όλων ταξίδεψε  στα  αγγελούδια  που τόσο  άδικα   χάθηκαν.

Με τον τρόπο τους  οι   άνθρωποι του   Συλλόγου δρομέων   Τρικάλων αλλά και  οι πρωταγωνιστές  φώναξαν:  ποτέ  ξανά.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα πηγαδάκια  πριν την εκκίνηση  οι συμμετέχοντες  συζήτησαν επί μακρόν για το μέγα  θέμα που μας  πληγώνει  ως  κοινωνία.

To  πιο συγκινητικό  κομμάτι ήταν  όταν αφέθηκαν  λευκά  μπαλόνια  ισάριθμα με τον αριθμό των θυμάτων, οπότε  το χειροκρότημα ήταν  καθολικό.  Ηταν  το λιγότερο  που μπορούσαμε να κάνουμε για θύματα, που κάποια απ’αυτά ήταν  από την περιοχή μας , ανέφεραν  οι διοργανωτές.

Εντονη συγκίνηση  όμως και στην εκκίνηση της  Καλαμπάκας, που  θρήνησε τα παιδιά της με τον  Δήμαρχο κ. Αλέκο να δίνει τον τόνο. Ανάλογο χαιρετισμό και από τον  Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.

Από την στιγμή  όμως  που ανέλαβαν μια αθλητική  αποστολή  φρόντισαν να συγκεντρωθούν στον στόχο τους  προκειμένου να τρέξουν με τον δικό τους τρόπο στην  πιο γρήγορη διαδρομή της  Ελλάδας.

Δεν  χρειάζεται να  κάνουμε εκτενή ανάλυση για να καταδείξουμε  ότι  ο συγκεκριμένος  ημιμαραθώνιος  έχει μπει για τα καλά στην καρδιά των πρωταγωνιστών.

Την ώρα της δράσης  έσπασαν τα χρονόμετρα σε άνδρες και γυναίκες, που έκαναν και με το παραπάνω το καθήκον τους.

Πλούσιο υλικό πρόσφεραν όμως το πεντάρι και το χιλιάρι σε μια γιορτή του δρομικού  κινήματος.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More