Nature

Νέα δολοφονία στις φυλακές Τρικάλων

Ένας 29χρόνος Αλβανός ήταν το νέο θύμα – το δεύτερο σε λιγότερο από ένα μήνα – στις φυλακές Τρικάλων. Το θύμα δέχτηκε επίθεση από δυο ομογενείς από την Γεωργία και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων ήταν ήδη αργά. Ο 29χρόνος, σύμφωνα με πληροφορίες, που ήταν στην φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών δέχτηκε επίθεση από δυο ομογενείς από την Γεωργία.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το πρωί της Πρωτομαγιάς (01.05.2019) στις φυλακές Τρικάλων σημειώθηκε συμπλοκή τριών κρατουμένων, με έναν κρατούμενο νεκρό.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επίσης, το συμβάν ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς δόθηκε εντολή πειθαρχικής έρευνας σε εισαγγελέα και έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης των φυλακών.
Συγκεκριμένα, διερευνάται αν τηρήθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όλοι οι κανόνες ασφαλείας που αφορούν τον έλεγχο και την κίνηση των κρατουμένων, καθώς φέρεται αυτοί να κινήθηκαν ασυνόδευτοι.
Το θύμα δέχθηκε δυο μαχαιριές στο στήθος και μια στα πλευρά και μετήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Τρικάλων.
Οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή όμως δεν τα κατάφεραν και ο κρατούμενος κατέληξε.
“Είναι πρωτόγνωρο στην μεταπολιτευτική Ελλάδα να έχουμε περίπου κάθε μήνα και ένα θανατηφόρο γεγονός μέσα στις φυλακές”, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κ. Καραγκούνης για τον θάνατο κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων.
“Στο χώρο που θα έπρεπε να υπάρχει ασφάλεια και ευνομία, δυστυχώς, βασιλεύει η αναρχία και η ανομία. Και βέβαια κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη όταν η χώρα διασύρεται διεθνώς. Ασφάλεια και Σύριζα είναι δύο αντίθετες έννοιες και αυτό δεν αλλάζει”, δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More