Nature

Ξεχειλίζει η οργή για τους κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων

Είκοσι επτά  ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων, ακόμα αναμένουν το ποσό  της αποζημίωσης, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει εδώ και μια εβδομάδα.

Χθες το πρωί  πραγματοποιήθηκε ακόμα μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πλημμυροπαθών – μια εβδομάδα μετά- έξω από το κτήριο της Π.Ε. Τρικάλων με τους συγκεντρωμένους να κάνουν λόγο για εμπαιγμό, διότι κανένα από το αίτημα τους δεν υλοποιήθηκε

Κυρίαρχο αίτημα των πληγέντων είναι η  καταβολή της αποζημίωσης των οικοσκευών, το ποσό δηλαδή που φτάνει έως 6600 ευρώ και το οποίο δεν έχει καταβληθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιούχων.

Όπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δημήτρης Κάβουρας έως και σήμερα τα αιτήματα δεν έχουν υλοποιηθεί.

«Τα χρήματα που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς δεν έχουν καταβληθεί στο 80% των περιπτώσεων. Επίσης, οι επιτροπές ελέγχου για τα σπίτια προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Κάτοικοι έχουν καταστραφεί και ακόμα περιμένουμε την πρώτη ενίσχυση» ανέφερε ο κ. Κάβουρας.

Την αμέριστη συμπαράσταση του στους πληγέντες εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για απαράδεκτη για την μη ανταπόκριση στο αυτονόητο αίτημά τους για άμεση καταβολή των χρημάτων και  επικοινώνησε αρχικά – σε ανοιχτή ακρόαση- με την γενική γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής και τη διεύθυνση Κρατικής Αρωγής, όπου έλαβε μια απάντηση σύμφωνα με την οποία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αναντιστοιχίας ΑΦΜ, ΙΒΑΝ κοκ.

Ο κ. Μιχαλάκης επικοινώνησε και με τον  υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και  δήμαρχο Τρικκαίων που δεσμεύθηκε ότι από σήμερα,  θα προστεθούν τέσσερα κλιμάκια ελέγχων ακόμη.

Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του επιδόματος ενοικίου.

Οι κάτοικοι θα περιμένουν έως και αύριο,  ενώ ήδη ετοιμάζουν διαμαρτυρία στην Αθήνα, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους και να σταθούν όρθιοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More