Nature

Οι Λαζαρίνες «πλημμύρισαν» την πόλη

 

Με το καλάθακι στο χέρι, στολισμένο με μεράκι και φαντασία οι λαζαρίνες «πλημμύρισαν», χθες το χώρο του Πνευματικού Κέντρου  για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που γίνεται κάθε χρόνο και έχει εξελιχθεί σε θεσμό.

Τα μικρά κορίτσια συμμετέχουν είτε ατομικά, είτε ομαδικά και τραγουδούν ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής του «Λαζάρου» στον τόπο μας. Στο τέλος σε όλα τα παιδιά προσφέρονται παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής.

Τ0 διαγωνισμό διοργανώνει ο  Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων με στόχο την αναβίωση ενός εθίμου που συνενώνει το παρελθόν με το παρόν.

Φέτος, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τόσο τα σχολεία που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, όσο και από παιδιά που ήθελαν να συμμετάσχουν ατομικά.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση  του εθίμου της Λαζαρίνας και αποσκοπεί στη  διατήρηση  και διάδοση των Λαζαρίνων  Αγερμών και των εθίμων της ημέρας που έχει η τρικαλινή παράδοση στα παιδιά. Συμμετέχουν μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Παιδικών Σταθμών και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Τρικκαίων.

Η επιλογή των νικητριών του διαγωνισμού  γίνεται από πενταμελή κριτική  επιτροπή, στη σύνθεση   της οποίας συμμετέχουν τρία (3) μέλη από το Δημοτικό  Συμβούλιο  του  Δήμου   Τρικκαίων και δύο  (2)  μέλη  από το Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More