Nature

Οι Τρικαλινοί στηρίζουν τους φούρνους της γειτονιάς

Δεν έχει επηρεάσει, μέχρι στιγμής την κίνηση στα τρικαλινά αρτοποιία  η αύξηση στην τιμή του ψωμιού κατά 20 λεπτά, με τους αρτοποιούς να κάνουν λόγο για μονόδρομο, λόγω των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών νομού Τρικάλων κ. Λάμπρος Κόγιας, το ψωμί είναι βασικό αγαθό για τους καταναλωτές και δεν λείπει από το καθημερινό τραπέζι.

«Την περίοδο της κρίσης συγκρατήσαμε όσο μπορούσαμε τις τιμές στους φούρνους. Πλέον, το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, όταν η τιμή στο σιτάρι “καλπάζει”, αγγίζοντας τα 52 λεπτά/ κιλό» ανέφερε και πρόσθεσε : «Έχουμε απορροφήσει εδώ και δέκα χρόνια, τουλάχιστον, όλες τις ανατιμήσεις που γίνονται κάθε τόσο στα άλευρα. Αυτή τη φορά όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Σύμφωνα με τον κ. Κόγια οι ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και ενέργειας πιέζουν ασφυκτικά τους αρτοποιούς, ενώ εξέφρασε φόβους ότι θα υπάρξουν και άλλες αυξήσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος των Τρικαλινών αρτοποιών υπογράμμισε ότι οι πολίτες επιλέγουν τους φούρνους της γειτονιάς, διότι γνωρίζουν ότι αγοράζουν φρέσκο ψωμί και αυτό το σεβόμαστε, όμως οι αυξήσεις ήταν μονόδρομος.

Και πρόσθεσε ότι θα πρέπει το Κράτος να στηρίξει τον κλάδο είτε μειώνοντας τον ΦΠΑ, είτε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More