Nature

Ο καιρός δοκίμασε ξανά τα Τρίκαλα!

Για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε η νέα Περιφερειακή Αρχή στα Τρίκαλα χρειάστηκε να δείξουν ετοιμότητα για τα καιρικά φαινόμενα. Η νέα αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή είχε την πρώτη μεγάλη καιρική κρίση στην θητεία της και αυτή προήλθε από την χθεσινή βροχή.
Που μπορεί να μην ήταν για πολλές ώρες, αλλά είχε τη δύναμη να “φουσκώσει” ο Πηνειός ποταμός και να υπάρξει σημαντική αγωνία για το τι μπορούσε να γίνει. Άλλωστε οι μνήμες όλων είναι ακόμη πολύ νωπές.
Έτσι χθες σε επιφυλακή βρέθηκε από το πρωί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθώς τα ποτάμια άρχισαν να “φουσκώνουν” λόγω των μεγάλων όγκων νερού που άρχισαν να κατεβαίνουν από τα ορεινά του νομού.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στην περιοχή του Βαλομανδρίου (Παραπόταμος, Καραβόπορος) με τη στάθμη του νερού να βρίσκεται το πρωί σε οριακά επίπεδα. Μετά το μεσημέρι η κατάσταση έγινε ομαλή και οι κάτοικοι πήραν μια μεγάλη ανάσα.
Μηχανήματα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να αποφευχθεί να βγει το νερό από τα αναχώματα.
Στο σημείο βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή αλλά και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Θανάσης Τσιάρας.
Προβλήματα με καθιζήσεις και καταπτώσεις σημειώνονται και σε ορεινές περιοχές των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.
Αυτό που έγινε κατανοητό από όλους είναι ότι χρειάζονται έργα ουσίας, ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More