Nature

«Πλησιάζοντας το τέλος της πανδημίας»

Την ενδημική φάση της πανδημίας διανύουμε από τον Ιανουάριο και μετά σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας Κων/νος Γουργουλιάνης,  κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας που διεξήχθη, προχθές το πρωί.

Η ημερίδα είχε ως θέμα  «Πλησιάζοντας το τέλος της πανδημίας» και έγινε στο παλιό Δημαρχείο του πρώην Δήμου Γόμφων στη Λυγαριά και το παρόν έδωσαν πολλοί Τρικαλινοί, τοπικοί και πολιτικοί φορείς.

Την ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πύλης, με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία, με την 5η ΥΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως είπε ο κ. Γουργουλιάνης από τον Ιανουάριο και μετά διανύουμε την ενδημική φάση της πανδημίας.

«Δεν πεθαίνουν νέοι άνθρωποι, ο εμβολιασμός έπαιξε σημαντικό ρόλο και όσοι νοσούν, νοσούν ήπια» ανέφερε και στάθηκε στην  σημασία του εμβολιασμού σε μεγάλες ηλικίες, αλλά και όσοι έχουν προβλήματα υγείας,  ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει και το εμβόλιο για την γρίπη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής του Κ.Υ. Πύλης γενικός γιατρός Γιάννης Κουτσονάσιος.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε δωρεάν σπιρομέτρηση στο κοινό από εξειδικευμένους γιατρούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More