Nature

Δωρεάν Σίτιση – Στέγαση και Μετακίνηση

Με κυριότερα αιτήματα δωρεάν σίτιση – στέγαση και μετακίνηση χθες το μεσημέρι ο Φοιτητικός Σύλλογος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων προχώρησε σε κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια να εισακουστούν τα προβλήματα των φοιτητών.

Αρχικά, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και στη συνέχεια κατέληξαν έξω από το χώρο του Φοιτητικού Εστιατορίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επί της οδού Αμαλίας, διεκδικώντας δωρεάν σίτιση, στέγαση αλλά και μετακίνηση.

Σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου  Γιάννη Παπαδόπουλο, οι φοιτητές με την κινητοποίηση έρχονται να προβάλλουν σειρά αιτημάτων, όπως της δωρεάν σίτισης, στέγασης και μετακίνησης.

Όπως υπογράμμισε «οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα δωρεάν σίτισης είναι ελάχιστοι, μέσω των αυστηρών κριτηρίων που θέτει ο νόμος, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των φοιτητών να καταβάλει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό μηνιαίως για τη διατροφή του σε μεσημεριανή και βραδινή βάση. Σ’ αυτά τα έξοδα έρχονται να προστεθούν, το κόστος για την μετακίνηση προς την σχολή αλλά και τους αθλητικούς χώρους, εισιτήριο το οποίο αγγίζει τα 0,60 ευρώ ανά μετακίνηση, κι όταν οι φοιτητές χρειάζονται τουλάχιστον 6 μετακινήσεις σε καθημερινή βάση.  Σαφώς σ΄ όλα αυτά δεν θα μπορούσε κανείς να παραβλέψει και το κόστος της διαμονής, καθώς τα Τρίκαλα, όπως ισχυρίζονται οι φοιτητές είναι από τις μετρημένες στα δάκτυλα, πόλεις της χώρας που δεν διαθέτουν φοιτητική εστία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες τους».

Σημειωτέον, το θέμα για την διεξαγωγή της κινητοποίησης είχε απασχολήσει προ δεκαημέρου την διοίκηση του φοιτητικού συλλόγου του ΤΕΦΑΑ. Το Δ.Σ. αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση των φοιτητών με μείζον θέμα, την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον χώρο που στεγάζεται το φοιτητικό εστιατόριο.

Η Γενική Συνέλευση των φοιτητών αποφάσισε συμβολικό κλείσιμο του ταμείου και δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών-τριών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας (Σ.Ε.Φ.Α.Α.Δ.), κάτι το οποίο και έγινε χθες το μεσημέρι.

Οι φοιτητές με την κινητοποίηση τους ζήτησαν μεταξύ των άλλων, την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τα πανεπιστήμια, προκειμένου οι φοιτητές να σπουδάζουν με αξιοπρέπεια και σε ένα σύστημα δημόσιο και δωρεάν σε όλους τους τομείς.

Ενώ, πρόσθεσαν ότι «η κατάσταση είναι το λιγότερο τραγική και μας προσβάλλει σαν οντότητες. Οι διοικητικές αρχές του πανεπιστημίου, καθώς και η επιτροπή σίτισης του Τ.Ε.Φ.Α.Α., εθελοτυφλούν στην διαρκή υποβίβαση του αναγκαίου-βασικού αγαθού, του φαγητού, και αυτό φαίνεται κάλλιστα, απ’ την προσφερόμενη τωρινή χαμηλή ποιότητά του».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More