Nature

Πραγματικότητα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μετά από μια ταραχώδη περίοδο συζητήσεων και διαβουλεύσεων το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί πραγματικότητα, καθώς ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, συνεχίζοντας να προκαλεί ωστόσο αντιδράσεις.

Για υποβάθμιση Νομού στον νέο πανεπιστημιακό χάρτη έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ό,τι χειρότερο για την περιοχή.

«Υπήρξα ξεκάθαρος από την αρχή και στάθηκα απέναντι στα σχέδια του Υπουργού αποχωρώντας από την συνάντηση που είχε προγραμματιστεί. Η ευθύνη βαρύνει τους τρεις Βουλευτές της Κυβέρνησης που δε διεκδίκησαν, ότι έπρεπε να διεκδικήσουν για τα Τρίκαλα» ανέφερε ο Αντιπεριφέρειαρχης.

Το ίδιο τόνισε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, κάνοντας  λόγο για κατάφορη αδικία για τα Τρίκαλα, όταν ο Υπουργός μοίρασε Σχολές δεξιά και αριστερά πλην της δικής μας περιοχής.

«Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανοίγει την ψαλίδα της υποβάθμισης για την περιοχή. Δεν εισακούστηκε η επιθυμία για την ίδρυση Τμημάτων που θα είχαν άμεση σχέση με τις ιδιαιτερότητες του Νομού. Ακόμα και το  Ερευνητικό Ινστιτούτο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που προβλέπεται στο νέο Πανεπιστήμιο δεν έχει σχέση με αυτό που ζητήσαμε» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου με έμφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More