Nature

Πρόκριση… τετράδας για Μετέωρα

Η έκπληξη δεν έγινε. Τα Μετέωρα που ξέρουν περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα το… κύπελλο της ΕΠΣΤ κατακτώντας τα περισσότερα απ’ αυτά, έκαναν το αυτονόητο κερδίζοντας στην Αγία Μονή τον «Αρη» με 2-0.

Αν και στο ποδόσφαιρο «αυτονόητο» δεν υπάρχει οι παίκτες του Νίκου Μανούρα κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του «φαβορί» λόγω δυναμικότητας και ανώτερης κατηγορίας, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να «κλέψουν» ό,τι μπορούσαν. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο απείλησαν μια φορά την εστία του Γκουλιώνη με τη βοήθεια του αέρα αλλά ο νεαρός πορτιέρο αντέδρασε σωστά.

Ο νεαρός προπονητής της Καλαμπακιώτικης ομάδας επιδίωξε να «προστατεύσει» και να ξεκουράσει κάποιες βασικές μονάδες αλλά όταν είδε πως δεν βγαίνει το πλάνο νίκης όπως ήθελε χρησιμοποίησε κάποιες απ’ αυτές.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό αν και επηρεάστηκε αρκετά από το δυνατό αέρα που φυσούσε κατά την διάρκειά του.

Το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες σχετικά φάσεις και σκορ δεν υπήρχε.

Στο δεύτερο μέρος τα Μετέωρα πέτυχαν δύο τέρματα, καθώς είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους, ενώ έχασαν και πολλές κλασικές ευκαιρίες.

Έτσι τα ζευγάρια των ημιτελικών θα βγουν από τις ομάδες, Μετέωρα, Διγενής Νεοχωρίου, Κεφαλόβρυσο και Καλύβια.

 

Το φιλμ του αγώνα

Τα Μετέωρα ξεκίνησαν να απειλούν στο 15’ αλλά το σουτ του Μπέτσα κατέληξε άουτ, για ν’ ακολουθήσει, ένα λεπτό αργότερα, κεφαλιά του Περέϊρα σε κόρνερ του Τσιαντούλα, την οποία εξουδετέρωσε ο Γονιδάκης.

Ο τερματοφύλακας του «Αρη» από τις σταθερές εξίες του στο 20′ απέκρουσε μακρινό σουτ του Δάσσιου  ενώ στο 27’ από σέντρα του Νικλητσιώτη και σουτ του Τσιαντούλα η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 37’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ, το εκτέλεσε ο Καραϊσκος και με τη βοήθεια του αέρα έβαλε δύσκολα στον Γκουλιώνη ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 42′ από κόρνερ του Δάσσιου από δεξιά, σουτ του Σαμούτη από κοντά έδιωξε πάνω από την γραμμή της εστίας ο Βουτσελάς.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (47′) σέντρα του Φωτίκα, ο Νικλητσιώτης ήταν αφύλαχτος, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Γονιδάκη.

Ευκαιρία έχασε και στο 51’ ο Νικλητσιώτης ο οποίος νικήθηκε από τον Γονιδάκη.

Η επιμονή όμως έφερε γκολ στο 54’.  Ο Τσιαντούλας με σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Στο 64′ σουτ του Πολυζόπουλου, πέρασε μόλις άουτ.

Το 0-2 έγινε στο 67′. Προσπάθεια του Τσιαντούλα από πλάγια, γύρισε στον Ιωάννου, αυτός σούταρε, αλλά πάνω από την γραμμή και πάλι έδιωξε ο Βουτσελάς, η μπάλα βγήκε εκτός περιοχής όπου ο Μπέτσας μ’ ένα δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 0-2.

Στο 76′ από μπαλιά του Κατσαντώνη, ο Τσιαντούλας ξέφυγε όμορφα, πέρασε και τον Γονιδάκη, αλλά προ του άδειου τέρματα έβγαλε την μπάλα άουτ και στο 78′ κόρνερ του Σακελλαρίου, κεφαλιά του Νίστα, πέρασε άουτ.

Στο 80′ σουτ του Ιωάννου από καλή θέση, απόκρουσε ο Γονιδάκης.

Άριστη η διαιτησία του Πέτσα όπως και των βοηθών του, Σταφυλά και Κωτούλα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ: Γονιδάκης, Βουτσελάς (68′ Κέφος), Κύρου, Κολτσίδας (87′ Πατραμάνης), Φθενάκης, Νίστας, Καραΐσκος, Γούλας, Σφήκας (78′ Ράπτης), Χουλιάρας (87′ Χλέκος), Σακελλαρίου.

ΜΕΤΕΩΡΑ: Γκουλιώνης, Γρηγορίου (7′ λόγω τρ. Δάσσιος), Γεωργάκης, Λουκάς (68′ Κατσαντώνης), Μπέτσας, Περέιρα, Τσιαντούλας, Σαμούτης (52′ Ιωάννου), Φωτίκας, Νικλητσιώτης (52′ Πολυζόπουλος), Χριστοδουλόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More