Nature

Σχολικό: Τα είδαν… όλα στο βόλεϊ κοριτσιών

Οσοι βρέθηκαν την Τρίτη το πρωί στο «Κατσιμήδειο» γυμναστήριο είδαν… πολλά. Και σίγουρα έφυγαν «γεμάτοι» από όμορφες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις στους δύο σχολικούς αγώνες βόλεϊ κοριτσιών ανάμεσα στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων και το ΓΕΛ Καλαμπάκας, αλλά κυρίως στο παιχνίδι του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων με το 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, ένα συναρπαστικό παιχνίδι που θα ταίριαζε περισσότερο σε… τελικό.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι του δεύτερου αγώνα, το οποίο ήταν συγκλονιστικό με την εναλλαγή πόντων, τη διάρκεια των προσπαθειών και το θέαμα, ήταν συγκλονιστικός αγώνας και εξαιτίας ενός δυσάρεστου γεγονότος και αφορούσε τον τραυματισμό της Βιόλα Σκέμπι, εκ των κορυφαίων του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων η οποία μοιραία κέρδισε και τον τίτλο της «άτυχης», όταν στη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο δεύτερο σετ κι ενώ το σκορ ήταν  19-18 υπέρ της ομάδας της, γύρισε το γόνατό της και πέφτοντας στο τερέν σφαδάζοντας από τον πόνο. Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες της γιατρού κ. Χριστίνας Ψύχου εγκατέλειψε το παιχνίδι αλλά και το γυμναστήριο αφού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά στον αθλητισμό.

Ο τραυματισμός της προκάλεσε πανικό όχι μόνο στις συμπαίκτριές της αλλά και στα κορίτσια του 3ου ΓΕΛ και όχι μόνο. Δάκρυα, ανησυχία και συμπαράσταση νίκησαν κάθε διάθεση για βόλεϊ βλέποντας τη μάνα της πανικοβλημένη να μη πιστεύει στα μάτια της.  Οσο για την άτυχη Βιόλα; Οση ώρα έμεινε στο κλειστό και παρακολουθούσε τα βαριά πόδια των συμπαικτριών της να συνεχίζουν υποχρεωτικά το παιχνίδι και να χάνουν τον έναν πόντο μετά τον άλλο, ξεσπούσε σε κλάματα.

Αν και έγινε προσπάθεια από τα υπόλοιπα κορίτσια του κ. Αναγνώστου μήπως και σώσουν την παρτίδα σε ένα παιχνίδι που κινούνταν μπροστά, πόντο πόντο έως την άτυχη στιγμή, δεν τα κατάφεραν. Τα κορίτσια της κ. Βανέσας Μέλλιου, επηρεασμένα και αυτά βέβαια, έβγαλαν  περισσότερη αντίδραση και με πρωταγωνίστρια την Βάρρα κέρδισαν το παιχνίδι.

Ας ελπίσουμε πως ο φόβος και τα δάκρυα όλων και κυρίως της Σκέμπι δεν θα συμβαδίσουν με τη ζημιά που υπέστη η μαθήτρια και αν αυτό συνέβη ας ελπίσουμε-απαιτήσουμε από το κράτος του αθλητισμού να μεριμνήσει για την αποκατάστασή της ως οφείλει.

7ο ΓΕΛ Τρικάλων – ΓΕΛ καλαμπάκας 2-1 σετ

Παιχνίδι για γερά νεύρα παίχτηκε νωρίς το πρωί στο «Κατσιμήδειο» ανάμεσα στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων της κ. Αριστέας Καραμήτρου και του ΓΕΛ Καλαμπάκας των κ. Ράντου- Σακελλαρίδη.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλές θετικές στιγμές με αποτέλεσμα το σκορ να αλλάζει όπως και τα σετ, οπότε αναπόφευκτα οδηγήθηκε το παιχνίδι σε τρίτο σετ (τάι μπρέϊκ) των 15 πόντων.

Στο πρώτο σετ το ΓΕΛ Καλαμπάκας κέρδισε 21-25, στο δεύτερο το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων 25-17 και στο τρίτο 15-8, με τις «φιλοξενούμενες» να αποσυντονίζονται προς το τέλος και να χάνουν τον ρυθμό τους.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

7ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ιακωβάκη, Κολίτσα, Νταράλα, Ρακοβίτη, Νταρατόρα, Μανώλη, Μίγκα Ιφ., Μίγκα Μ., Στάθη και Τζατζάκη.

ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ: Γκαντάλη, Γιαννακοπούλου, Ζούζουλα, Δημητρίου, Σακελλαρίδη, Καραλή, Κοντοτόλη, Θεοχάρη, Καμπόση, Πλακιά, Βλησσάρη, Βάλλα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καμινάρης – Αναγνώστου

4ο ΓΕΛ Τρικάλων- 3ο ΓΕΛ Τρικάλων 2-1 σετ

Όπως προαναφέραμε έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο πρόσφερε υψηλό θέαμα με την ομάδα του 4ου ΓΕΛ να κερδίζει το πρώτο σετ 26-24, με την ομάδα του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων να ακολουθεί σε απόσταση ανάσας, να ισοφαρίζει τέσσερις φορές αλλά ποτέ μπροστά.

Στο δεύτερο σετ το ενδιαφέρον δεν μειώθηκε. Το 3ο ΓΕΛ ανέβασε στροφές κι ενώ βρισκόταν πίσω μέχρι το 10-7, αντέδρασε, βγήκε μπροστά 13-14 και πάλι όμως το 4ο ΓΕΛ πήρε τα ηνία έως τον τραυματισμό της Σκέμπι κι ενώ το σκορ ήταν 19-18. Από κει και πέρα το 3ο ΓΕΛ σήκωσε κεφάλι αφού πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι η άτυχη αθλήτρια ήταν το βαρόμετρο του 4ου ΓΕΛ. Από 19-19 έγινε 19-20, 19-21 και φτάσαμε στο 19-25.

Στα τάι μπρέϊκ δεν πέρασε ποτέ μπροστά το 4ο ΓΕΛ κι έχασε 11-15.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

4ο ΓΕΛ Τρικάλων: Γεωργίου, Σκέμπι, Ψαρρή, Γιαγιάκου, Πίσατιτς, Ράδου, Φουτσιτζή, Χύτα, Βαϊου, Μπεχλιβάνου, Μπουρλιού

3ο ΓΕΛ Τρικάλων: Βάρα, Ζαχαροπούλου, Γκαμπλιώνη, Κατσαντώνη, Γεωργιάδη, Πάνου, Στεφάνου, Τζίκα, Μαλέμη, Παπαγεωργίου, Παπαστεργίου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καμινάρης- Μπαϊρακτάρης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More