Nature

«Ρωτάω τους αρμόδιους, θα γίνει αυτό το έργο;

 

Ήταν Σεπτέμβριος του 2018, όταν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων έκανε αποδεκτή τη δωρεά της οικογένειας Δεληλίγκα, ενός οικοπέδου 11 στρεμμάτων και δύο – εντός αυτού – κτισμάτων στον Δήμο Τρικκαίων, ώστε να δημιουργηθεί μονάδα φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία.

Μάλιστα, τον Μάιο του 2022 υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του  κέντρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, ενώ πριν από έναν χρόνο, συνεργεία είχαν προχωρήσει σε κάποιες εργασίες, αλλά από τότε έως και σήμερα δεν υπήρξε άλλη παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι πριν 10 ημέρες ο κ. Δεληλίγκας απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά- και νυν υποψήφιο, ζητώντας απαντήσεις για την αδράνεια των ενεργειών της δημιουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, από την δωρεά που έχει κάνει ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του στον Δήμο.

Προβληματισμένος και αγανακτισμένος για την καθυστέρηση στην  αξιοποίηση της δωρεάς που έκανε το 2018 στο Δήμο υπήρξε, μιλώντας στον «Π.Λ.»  ο πρώην αντινομάρχης και πρώην αντιδήμαρχος Τρικκαίων, δωρητής Μπάμπης Δεληλίγκας.

«Πέρυσι, 1η Αυγούστου 2022 ήρθαν συνεργεία και προχώρησαν σε κάποιες εργασίες, ωστόσο δεν μάζεψαν ούτε τα μπάζα. Ρωτάω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τους αρμόδιους, θα γίνει αυτό το έργο; Υπάρχουν τα χρήματα με εντολή του Πρωθυπουργού;» ανέφερε ο κ. Δεληλίγκας.

Ο κ. Δεληλίγκας έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο που εάν υλοποιηθεί θα βοηθήσει σημαντικά τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

«Ο σκοπός είναι ιερός και φτάσαμε το 2023, με κανένα αποτέλεσμα. Θέλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τρικκαίων να το φτιάξουν; Οφείλουν να απαντήσουν» υπογράμμισε με έμφαση.

Ταυτόχρονα, τόνισε   ότι παρά την προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού το 2019 για την αποπεράτωση του, δεν προχωράνε τις εργασίες διαμόρφωση του χώρου.

«Θερμή παράκληση και στον κ. Αγοραστό για την αξιοποίηση του χώρου, διότι είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έγινε στην Θεσσαλία για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» πρόσθεσε.

Ο κ. Δεληλίγκας άφησε αιχμές και κατά του πρώην Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου αλλά και του Δημάρχου  & υποψήφιου Νίκου Σακκά, λέγοντας ότι «ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν επισκέφθηκε το χώρο για να αναρωτηθεί που βρίσκεται αυτό το έργο».

Όπως προαναφέρθηκε πριν 18  ημέρες ο κ. Δεληλίγκας απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά- και νυν υποψήφιο, ζητώντας απαντήσεις για την αδράνεια των ενεργειών της δημιουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, από την δωρεά που έχει κάνει ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του στον Δήμο.

«Κύριε Δήμαρχε αυτό είναι ένα έργο κοινωνικό που αφορά μια ευαίσθητη κατηγορία ανθρώπων. Συμπληρώθηκαν 5μιση χρόνια και δεν πήγε ούτε ένας από την δημοτική αρχή του Δημήτρη Παπαστεργίου, να δεί πού βρίσκεται αυτή η δωρεά και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και εσείς προσωπικά που ήσασταν Υπεύθυνος για τα ΑΜΕΑ με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου» σημείωνε, μεταξύ των άλλων στην επιστολή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More