Nature

Σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά έργα

 

Με στόχο να μην καταγραφούν προβλήματα, λόγω κακοκαιρίας το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνεχίζει τις παρεμβάσεις της, σε όλο το Νομό.

Βαρύτητα έχει δοθεί στον καθαρισμό των ρεμάτων σε επικίνδυνα σημεία, αλλά και τη θωράκιση των γεφυρών που έχουν υποστεί φθορά με το πέρασμα των χρόνων.

Αυτό το χρονικό διάστημα γίνονται εργασίες στην περιοχή του Κλοκοτού, του Κεραμιδίου, των Μεγάλων Καλυβίων, στα Ρόγγια και στον Παραπόταμο.

«Λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας για να μην σημειωθούν τα προβλήματα που καταγράφηκαν κατά το παρελθόν και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις» ανέφερε, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Σε ό,τι αφορά στο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει από σήμερα την περιοχή έκανε γνωστό ότι δε είναι σε επιφυλακή, ωστόσο έχουν γίνει σειρά παρεμβάσεων για να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

«Δεν είμαστε σε επιφυλακή, ωστόσο, όλο αυτό το χρονικό διάστημα προχωρήσαμε στις απαραίτητες εργασίες σε γέφυρες και ρέματα για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πλημμυρών» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Και πρόσθεσε: «Θωρακίσαμε τα επικίνδυνα σημεία και συνεχίζουμε».

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες σε Ρίζωμα, Πλάτανο και Ασπροπόταμο με στόχο τον καθαρισμό των ρεμάτων και την υλοποίηση εργασιών στις γέφυρες που υπέστησαν φθορές.

«Στόχος μας η προστασίας της ανθρώπινης ζωής και οι περιουσίες. Θωρακίζουμε την περιοχή και θεωρώ ότι θα ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις» υπογράμμισε ο κ. Μιχαλάκης.

Σημειώνεται ότι το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συνολικό προϋπολογισμό  άνω των 40 εκατ. ευρώ και έχει ως στόχο την επαναφορά του πλάτους των ποταμών στις αρχικές διαστάσεις, την αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων και αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των οικοσυστημάτων ώστε να συμβάλλουν στη μείωση των πλημμυρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More