Nature

Σε επιφυλακή λόγω κακοκαιρίας

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω του έντονου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, του Συντονιστικού Οργάνου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και όλων των  εμπλεκομένων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό.

Αυτό που τονίσθηκε στη σύσκεψη είναι ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε υποδομές του ν. Τρικάλων, σε σημεία μεγάλης επικινδυνότητας και στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, μετά από έντονο καιρικό φαινόμενο.

Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάλης, λέγοντας ότι και αυτή τη φορά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

«Όλες οι υπηρεσίες μας είναι επί ποδός και για αυτό συγκαλέσαμε έκτακτη σύσκεψη. Από κοινού είμαστε σε επιφυλακή, ώστε να ανταποκριθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην έχουμε προβλήματα» ανέφερε.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα, τις ημέρες αυτές.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Τρικάλων, Πύραρχος Ευάγγελος Τσεορλίδας ανέφερε ότι εκπονήθηκε το απαραίτητο σχέδιο ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

«Συνεργεία διάσωσης και άντλησης θα επιχειρούν, όπου χρειαστεί. Ενημερώνουμε διαρκώς το Συντονιστικό  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις υποδομές, σε περίπτωση που έχουμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη» σημείωσε.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η  κακοκαιρία που ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη,  θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τους ενισχυμένους ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More