Nature

Σπεύδουν να πληρώσουν λογαριασμούς

 

Πολλοί ήταν οι Τρικαλινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΕΥΑ Τρικάλων να εξοφλήσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους, προκειμένου να μην γίνει διακοπή στην υδροδότηση της οικείας τους ή της επαγγελματικής στους στέγη.

Παράλληλα,  ένας σημαντικός αριθμός οφειλετών πέρασε την πόρτα της δημοτικής επιχείρησης, ώστε να προβεί σε ρύθμιση οφειλής.

Ως γνωστόν, πριν από δύο μήνες η Διοίκηση της ΔΕΥΑΤ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 17/5 θα αρχίσουν να λαμβάνουν χώρα διακοπές υδροδότησης για όσα υδρόμετρα εμφανίζουν ληξιπρόθεσμους ανεξόφλητους λογαριασμούς.

«Για την διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη συνέχιση της απρόσκοπτης και άρτιας λειτουργία των δικτύων, είναι αναγκαίο να γίνονται έγκαιρα και εμπρόθεσμα οι εξοφλήσεις των οφειλών προς την Επιχείρηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα επέρχονται οι συνέπειες που επιφέρουν οι ληξιπρόθεσμοι και ανεξόφλητοι λογαριασμοί καταναλώσεως ύδατος» σημειώνονταν σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τρικάλων κ. Χρήστο Αναστασίου από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η πρόθεση να κόψουμε το νερό σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, πολλοί δημότες έσπευσαν να εξοφλήσουν τις οφειλές.

Όπως σημείωσε στις περιπτώσεις που κάποιος αδυνατεί να εξοφλήσει όλο το ποσό, τότε μπορεί να προχωρήσει σε ρύθμιση, ενώ τόνισε ότι η ΔΕΥΑΤ το διάστημα αυτό προχώρησε σε αρκετές διακοπές υδροδότησης.

Παρόλα αυτά, ακόμα δεν έχει γίνει η … σούμα για τα ποσά που εισπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα το ακριβές ποσό που καταφέραμε να εισπράξουμε. Θέλω να σημειώσω ότι εδώ και 15 μήνες δεν είχαμε προβεί σε καμία διακοπή νερού. Η απόφαση αυτή λήφθηκε το τελευταίο διάστημα. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν είναι σκοπός της ΔΕΥΑΤ να κόβει την υδροδότηση, όμως επειδή δεν επιδοτείται από πουθενά, πρέπει να έχουμε έσοδα» σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε « για να μπορέσει η ΔΕΥΑΤ να συνεχίσει να παρέχει τις υψηλού επιπέδου ανταποδοτικές υπηρεσίες της προς τους καταναλωτές της, είναι αναγκαίο να εισπράττει από τους αποδέκτες των υπηρεσιών τα ανταποδοτικά τέλη που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση και τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More