Nature

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Εφτασε η ώρα του … λογαριασμού για  χιλιάδες ιδιοκτήτες που  το 2020 δήλωσα τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά τους και το επόμενο διάστημα θα λάβουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο από τα νέα ποσά δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών, που προκύπτουν από τα επιπλέον τετραγωνικά, όσο και από τα σχετικά αναδρομικά που έχουν υπολογιστεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Στο Δήμο Τρικκαίων η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε, ενώ αναρτήθηκαν τα στοιχεία και στον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των ιδιοκτητών, που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

«Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι ξεκινάει η διαδικασία της καταβολής σε 12 άτοκες δόσεις όλων των αναδρομικών για όσους δήλωσαν επιπλέον τετραγωνικά από 1/1/2020 που ίσχυσε η νομοθεσία μέχρι και τις 30/6/2021» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του δήμου Τρικκαίων κ. Θωμάς Παπασίκας.

Κατά τον κ. Παπασίκα τα νέα τετραγωνικά θα εμφανιστούν στους νέους λογαριασμούς ρεύματος, ανάλογα με το πότε θα εκδοθούν.

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτή η διαδικασία αφορά μόνον όσους μπήκαν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα που είχε δημιουργηθεί από την ΚΕΔΕ» ανέφερε.

Σημειωτέον, την ερχόμενη  εβδομάδα θα καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική βάση του Δήμου Τρικκαίων οι αιτήσεις αυτών που προσήλθαν αυτοπροσώπως, στην αρμόδια Υπηρεσία. Πρόκειται για 150 έως 200 περίπου αιτήσεις, ενώ το ίδιο ισχύει για όσους ζητούσαν το ποσό της βεβαίωσης με τις οφειλές προς το Δήμο.

Ο κ. Παπασίκας σημείωσε ότι στην πραγματικότητα δε μιλάμε για ποσά υπέρογκα, λέγοντας ότι στις 6.500 αιτήσεις που έγιναν, μόνον τέσσερις περιπτώσεις αφορούν ένα μεγάλο ποσό.

 

Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεύτερη ευκαιρία

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εντάχθηκαν στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μια νέα, η οποία θα είναι επίσης ευνοϊκή. Συγκεκριμένα, η νέα ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν – εκ νέου- τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά με επιβολή μικρότερων προσαυξήσεων επί των οφειλών με ανώτατο όριο το 50% αντί για 100% και 200% που ισχύει σήμερα.

Η πλατφόρμα αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η εκκαθάριση όλων των εκπρόθεσμων δηλώσεων επιφανειών ακινήτων που υποβλήθηκαν στους δήμους στο πλαίσιο εφαρμογής της προηγούμενης ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More