Nature

Στήριξη του εμπορικού κόσμου

Με την εκλογική μάχη στους Δήμου του ν. Τρικάλων να έχει ολοκληρωθεί, ο εμπορικός κόσμος αναμένει από τις νέες δημοτικές Αρχές να τρέξουν όσο το δυνατόν οι διαδικασίες για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών και την υλοποίηση έργων που θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Στον δήμο Τρικκαίων ο εμπορικός κόσμος ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών, ώστε να επιστρέψουν σιγά  σιγά στην καθημερινότητα, αλλά και την στήριξη των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει εάν εργαλείο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων διότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.

Κατά τον κ. Μπλουγούρα η εβδομάδα των εκλογών ήταν υποτονική, όπως και ο όλος ο Σεπτέμβριος, λόγω των καταστροφών που έπληξαν την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κοινή επιστολή με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας ζητώντας 15άμεσα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρη την περιφέρεια.

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποδειχθεί καταστροφική και μοιραία.

Οι έμποροι ζητούν να προβλεφθεί η χορήγηση ελάχιστου ποσού ενίσχυσης για προκληθείσες σε επαγγελματικές κτιριακές εγκαταστάσεις ζημίες, αναλόγως της έκτασης της καταστροφής και του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, να επιταχυνθεί η εξόφληση όλων των πληγέντων επιχειρηματιών που αναμένουν την εκταμίευση κονδυλίων προγραμμάτων, εγχώριων ή/και ευρωπαϊκών, να  υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την μη επιβολή προστίμων σε τυχόν μελλοντικούς ελέγχους για τα φορολογικά στοιχεία που έχουν καταστραφεί – και στις περισσότερες των περιπτώσεων η καταστροφή τους είναι πλήρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More