Nature

Στο δρόμο εκατοντάδες μαθητές και πολίτες

Μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε, χθες στα Τρίκαλα, με τους μαθητές να δίνουν τον τόνο, ενώ εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που έδωσαν το παρόν και ζήτησαν απόδοση δικαιοσύνης για  το δυστύχημα στα Τέμπη και απαίτησαν η τραγωδία αυτή να είναι και η τελευταία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από τοπικά σωματεία,  φορείς, εργαζόμενους, λίγο μετά τις 12.30 κατέφθασαν μαθητές από σχολεία των Τρικάλων που έδωσαν τον δικό τους παλμό και τόνο.

Τα παιδιά κρατώντας πλακάτ με συνθήματα, μαύρα λουλούδια, φώναζαν συνθήματα ια ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή.

Εμείς η νέα γενιά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να φέρουμε την αλλαγή σε αυτόν τον τόπο» ανέφερε από το συντονιστικό των μαθητών ο εκπρόσωπός τους, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που ανέγνωσε και ένα ποίημα του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Μητσοτάκη με αφορμή το τραγικό δυστύχημα.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία που έφτασε μέχρι τον σταθμό του  ΟΣΕ όπου  τα παιδιά συνέχισαν με συνθήματα, ενώ στη συνέχεια άφησαν συνθήματα και λουλούδια στις γραμμές και την είσοδο  των εκδοτηρίων που παραμένουν κλειστά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More