Nature

Στο Δ.Σ. το θέμα του μουσειακού συρμού

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων  αναμένεται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου, το αίτημα του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου για την επαναφορά του μουσειακού συρμού στην πλατεία απέναντι από τον ΟΣΕ.

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης, όπου θα δοθούν και απαντήσεις από την πλευρά της δημοτικής Αρχής, αφού σύμφωνα με τον Σύλλογο δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συρμός απομακρύνθηκε, τον περασμένο Νοέμβριο για να τοποθετηθεί μέσα στο νησάκι του Αγιαμονιώτη, στο πλαίσιο λειτουργίας του «Μύλου των Ξωτικών».

Ωστόσο, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου καταγγέλλει  τη δημοτική Αρχή ότι δεν επέστρεψε τον συρμό στη θέση του, όπως αρχικά είχε υποσχεθεί.

Μάλιστα, τα μέλη του Συλλόγου και της Διοίκησης τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, με κυριότερο αίτημα την επιστροφή του μουσειακού συρμού στη θέση του.

Οι Φίλοι του Τρένου κατηγορούν την δημοτική Αρχή για αθέτηση συμφωνίας , ζητώντας να επιστρέψει ο μουσειακός συρμός στην φυσική του θέση, στην πλατεία απέναντι από τον ΟΣΕ.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του ο ΟΣΕ προς τον Δήμο Τρικκαίων ζητά να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

«Δίνουμε στη δημοσιότητα και έγγραφο του ΟΣΕ προς τον δήμο Τρικκαίων από τις 20 Φεβρουαρίου, με το οποίο και ο ΟΣΕ, όσο πιο επίσημα γίνεται, ξεκαθαρίζει τη θέση του για το ζήτημα αυτό. Ζητά δηλαδή να επιστρέψει αμέσως το τρένο στη θέση για την οποία και μόνο δόθηκε απ’ τον οργανισμό» σημειώνει ο Σύλλογος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More