Nature

Συζήτηση για το φράγμα Πύλης

Το ζωτικής σημασίας έργο της ανέγερσης του φράγματος Πύλης συζητήθηκε εκ νέου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος Γιάννης Κουτσονάσιος ρώτησε να μάθει ποια είναι η πρόοδος του έργου και αν κατακλύζεται τελικά τμήμα του Ροπωτού και αν ναι ποιο και σε τι ποσοστό.
Απαντώντας ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας σημείωσε πως σε επόμενη συνεδρίαση θα φέρει μέρος της μελέτης που υπάρχει τώρα, σύμφωνα με την οποία το φράγμα έχει γίνει μικρότερο και άρα χαμηλότερο, οπότε θα φανεί τι ακριβώς συμβαίνει και θα ενημερωθεί το Σώμα.
Επίσης, υπενθυμίστηκε πως με την αρχική προμελέτη που έχει συνταχθεί εδώ και πάνω από οκτώ χρόνια, προβλέπονταν να σκεπάζονταν με νερό της τεχνητής λίμνης μέρος του Ροπωτού που βρίσκεται χαμηλά, κοντά στον Πορταϊκό, όμως, αυτό μάλλον έχει αλλάξει, με την αλλαγή του μεγέθους του φράγματος.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More