Nature

Συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία που έγινε στα Τρίκαλα

Η πρώτη χθες απεργιακή συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, είχε παλμό, συμμετοχή και κυρίως έδωσε την υπόσχεση για νέους αγώνες, και παράλληλα θάρρος και ελπίδα!

Γύρισε σελίδα…

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κ. Δημήτρης Αρμάγος στην κεντρική του ομιλία, «το Εργατικό Κέντρο γύρισε σελίδα» και πρόσθεσε: «Είναι μία μεγάλη επιτυχία του εργατικού κινήματος του νομού μας στο ταξικό του αγώνα. Με νέα ορμή και ενθουσιασμό κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Αυτή η επιτυχία οφείλεται σε πάρα πολλούς, πρώτα και κύρια στις προσπάθειες των εργαζόμενων των πιο πρωτοπόρων σωματείων».
Δεν θα επαναπαυθούμε…
Η νέα διοίκηση ,το νέο προεδρείο δεν θα επαναπαυθεί, τόνισε επίσης ο κ. Αρμάγος, στις δάφνες της επιτυχίας. Και εξήγησε:
«Έχουμε επίγνωση των ευθυνών που αναλαμβάνουμε, των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε.
Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα σωματεία να λειτουργήσουν, να μαζικοποιηθούν, να αναλάβουν αυτοτελή δράση, να δημιουργηθούν και νέα ,να συντονιστούν κάτω από την ομπρέλα του εργατικού κέντρου.
Είναι δεδομένο ότι μέσα στο εργατικό κίνημα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, θα συγκρούονται διαφορετικές αντιλήψεις και λογικές. Αυτές θα τις λύνουμε στα πλαίσια των διαδικασιών του κινήματος, θα τις συζητάμε και θα προχωράμε». Άμεσα τονίστηκε, επιδιωχθούν συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια και τους εργαζόμενους όλων των σωματείων. ( Πρώτη συνάντηση με το Δ.Σ και τους εργαζόμενους του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών).
Πλημμυροπαθείς
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε και στα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς, λέγοντας:
«Μέτρα για τους πλημμυροπαθείς που ακόμα πασχίζουν να επουλώσουν τις πληγές τους. Παίρνουν υποσχέσεις ανέξοδες που δεν υλοποιούνται και αφήνονται στη μοίρα τους να τα βγάλουν πέρα, με σπίτια που πνίγηκαν, με περιουσίες που καταστράφηκαν με χωράφια που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν γιατί χάθηκαν υποδομές και καλλιεργητικά μέσα, με μικροεπιχειρήσεις που δεν στηρίζονται να σταθούν ξανά στα πόδια τους». Μίλησε ακόμα για ψέματα και κοροϊδία, τονίζοντας:
«Ξεπάγωσαν λένε τις τριετίες. Κοροϊδεύουν γιατί αφαιρούν το διάστημα 2012-24 και για τους παλαιότερους πριν το 2012 το συμψηφίζουν με τα υπάρχοντα επιδόματα πολυετίας και το τελικό αποτέλεσμα είναι μηδεν ή μερικά ευρώ το μήνα. Δεν μας λένεομως πόσο έχουν πέσει οι μέσοι μισθοί από το 2022 και μετά πόσο έχουν πέσει οι μέσες συντάξεις με την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.
Για να καταλήξει:
«Συμμετέχουμε την Κυριακή – μέρα αντιιμπεριαλιστικης δράσης στην πορεία που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης στις 6:30 το απόγευμα από την Αγία Μονή. Επόμενο ραντεβού την Πρωτομαγιά που θα γιορταστεί κανονικά με απεργία την 1η ΜΑΗΜεγάλη Τετάρτη.
Ξανά εδώ την 1ηΜΑΗ μπροστά στο εργατικό κέντρο στις 10:00 το πρωί».
Χαιρετισμοί
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων Λάζαρος Τσουμένης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Δ.Ε. Μεγάλων Καλυβίων Δημήτριος Κάβουρας, ο Στέφανος Τζιότζιας εκ μέρους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων του Νομού και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Kέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων Βάϊος Τάσιος. Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους και επίδοση ψηφίσματος σε ΔΟΥ , γραφείο Υπουργού κ. Σκρέκα και στην αντιπεριφερειάρχη κ. Χρύσα Ντιντή.
Ψήφισμα
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ –ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ &ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
• ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
• ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων , τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία των Τρικάλων μαζί με δεκάδες Εργατικά Κέντρα & Ομοσπονδίες , μαζί με εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία από όλη τη χώρας συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο.
Πρωτοστατούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!
Σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Υπάρχουν κατακτήσεις, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια, οργανώνεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη βάση της διεκδίκησης και όχι της μοιρολατρίας.Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες που δήθεν έχουν λύσεις ή θα προασπίσουν τα δικαιώματα μας.
Η δύναμη των εργαζομένων, των φοιτητών, των αγροτών, των μικρών επαγγελματιών βρίσκεται στην οργάνωση και στον κοινό αγώνα, στον δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Αυτό απέδειξε το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους στις 20 Φλεβάρη, η πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη.
Ως εδώ! Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε δεχόμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.
Οι «αυξήσεις» που θα προκύψουν από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, θα εξαφανιστούν «εν ριπή οφθαλμού» λόγω ακρίβειας. Ιδιαίτερα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με καθεστώς ελαστικών σχέσεων και δεν μπορούν να ζήσουν με 400 ευρώ, οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας.
Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης. Η οργή μας να γίνειδιεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις.
Συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης!
Τετάρτη 1η Μάη – Εργατική Πρωτομαγιά-Απεργούμε Ξανά!
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!
Απεργούμε για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.

Παλεύουμε για:
* Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
* Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
* Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
* Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
* Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.
* Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
* Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
• Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
• Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
* Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
* Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
* Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
* Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
• Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία
* Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
Για τους πλημμυροπαθείς συναδέλφους και συντοπίτες μας
• Απαιτούμε να σταματήσεις τώρα αυτή η απίστευτη πρόκληση , ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία από την πλευρά της κυβέρνησης με το να στέλνει στους πλημμυροπαθείς το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ. Να υπάρξει απαλλαγή όλων των πλημμυροπαθών με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
• Επιτέλους άμεσα μέτρα αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων στην περιοχή μας με 100% αποζημιώσεις και αναπλήρωση του εισοδήματος στο 100 %.
• Τώρα ολοκληρωμένα  μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.
.ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More