Nature

Τέλος χρόνου για τον εργολάβο για το την ανάπλαση στην οδό Καρδίτσης

Ο δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να σκληραίνει την στάση του προς τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της ανάπλασης επί της οδού Καρδίτσης, αφού με νομικές κινήσεις στέλνει μήνυμα για τέλος χρόνου, όσο αφορά την έναρξη των έργων. Τώρα αν όλο αυτό θα φέρει αποτέλεσμα θα φανεί τις επόμενες μέρες, πάντως δεν αποκλείεται να τρέξουν οι διαδικασίες από την αρχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την γρήγορη εξέλιξη του έργου.

Προειδοποιητική επιστολή έστειλε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων στον εργολάβο που έχει πάρει την ανάπλαση της οδού Καρδίτσης, δίνοντας του προθεσμία ένα μήνα για να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής νέων πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου, όπως αποκάλυψε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιώργος Καταβούτας :
« Χθες επιδόθηκε έγγραφο από την τεχνική υπηρεσία προς τον εργολάβο . Κατσιάβα ότι πρέπει να μπει εντός ενός μήνα στο έργο της ανάπλασης της οδού Καρδίτσης. Είναι μια προειδοποίηση ότι το έργο έχει καθυστερήσει πολύ και πρέπει να συνεχιστεί η εκτέλεση του.
Δεν τα ρίχνουμε όλα στους εργολάβους, έγιναν έργα από ΔΕΥΑΤ μέχρι οπτικές ίνες στην περιοχή αυτή. Έχουν όμως τελειώσει όλοι οι οργανισμοί πλέον από εκείνο το μέρος, οπότε ο κ. Κατσιάβας έπρεπε να είχε μπει από μήνες τώρα. Είμαι σίγουρος ότι θα λάβει υπόψη το επίσημο έγγραφο που του κοινοποιήθηκε, και θα ξεκινήσει μέσα στο μήνα τις εργασίες του.
Το αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει ταυτόχρονα στα έργα που έχει αναλάβει, είναι δικό του θέμα, ο ίδιος χτύπησε τα έργα αυτά σε προσφορές, είναι δική του υποχρέωση να μπορεί να τα τρέξει όλα.»
Να θυμίσουμε ότι τα έργα ανάπλασης που είναι να γίνουν είναι τα εξής:
Αναλυτικότερα, με προϋπολογισμό 1.295.719 € τα έργα είναι :
– Διατηρείται το πλάτος των 10 μ. για την κίνηση οχημάτων
– Δημιουργείται ποδηλατόδρομος πλάτους 1,50μ, μονής κατεύθυνσης, εντός του πεζοδρομίου με πλακοστρωμένη ζώνη 0,70μ για την  ασφάλεια του ποδηλάτη.
– Αναπτύσσεται ζώνη πρασίνου μεταξύ του ποδηλατοδρομου και του πεζοδρομίου με πλάτος 0,60-2,00μ. ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου.
– Γίνονται εργασίες πρασίνου (διαμόρφωση και φύτευση των χώρων)
– Τα πεζοδρόμια αποκτούν μεταβλητό πλάτος από 2,00-3,00 μ.
– Στα σημεία διασταύρωσης των κάθετων οδών με την οδό Καρδίτσης θα κατασκευαστούν ανισόπεδες διαβάσεις, για ανεμπόδιστη κίνηση πεζών, ΑμεΑ και ποδηλατών
– Σε ορισμένα σημεία θα υπάρχει ράμπα κλίσης 5%  και υποβίβαση του πεζοδρομίου, στους εγκεκριμένους κόμβους (με πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, σούπερ μάρκετς)
– Κατασκευάζονται τοίχοι αντιστήριξης στις ιδιοκτησίες, λόγω της έντονης υψομετρικής διαφοράς της οδού Καρδίτσης με τις στάθμες των ιδιοκτησιών, για να προσαρμοστεί η στάθμη του πεζοδρομίου με αυτή της οδού.
– Τοποθετούνται ρυθμιστικές και πληροφοριακές πινακίδες
– Κατασκευάζονται θέσεις ανάπαυσης σε επιλεγμένα σημεία.
– Τοποθετείται αστικός εξοπλισμός: παγκάκια κάλαθοι αχρήστων, μεταλλικά κυλινδρικά σχήματα για την προστασία των δέντρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More