Nature

Τίμησαν τη μνήμη των αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα, η Εκδήλωση Ονοματοδοσίας Οδών Πεσόντων στο Καθήκον Αστυνομικών με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων.
Πρόκειται για τους Γεώργιο Σκυλογιάννη και Θεόδωρο Κουτσοδήμο, που άφησαν την τελευταία τους πνοή εν ώρα καθήκοντος και με την κίνηση αυτή οι συνάδελφοι τους «φώναξαν» πως δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ. Ενώ και το όνομα του “Δημητρίου Στραπάτσα” δόθηκε σε οδό της πόλης .
Σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο στο παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων παρουσία συγγενών των πεσόντων, αστυνομικών και εκπροσώπων τοπικών αρχών.
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια των οδών «Γεωργίου Σκυλογιάννη» και «Θεόδωρου Κουτσοδήμου» στο Ριζαριό όπου πλαισιώνουν τις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων.
Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν με τα λόγια τους οι συγγενείς των πεσόντων που ευχαρίστησαν την Ε.ΑΣ.Υ.Τ. και τον Δήμο Τρικκαίων για την απόδοση τιμής.
Οι τιμώμενοι πεσόντες Αστυνομικοί
Αρχιφύλακας Κουτσοδήμος Θεόδωρος – Κατέληξε συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εν ώρα υπηρεσίας (18-10-1997)
Ο Αρχιφύλακας Θεόδωρος Κουτσοδήμος γεννήθηκε το 1956 στα Τρίκαλα και υπηρετούσε στο Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς. Τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας στις 18 Οκτωβρίου 1997 και κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν στις 4 Νοεμβρίου 1997.
Ανθυπαστυνόμος Στραπάτσας Δημήτριος – Τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας (1-10-2008)
Ο Ανθυπαστυνόμος Δημήτριος Στραπάτσας γεννήθηκε το 1967 στα Τρίκαλα και το 2008 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας την 1η Οκτωβρίου 2008. Στον Αρχιφύλακα Δημήτριο Στραπάτσα απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου.
Ειδικός Φρουρός Σκυλογιάννης Γεώργιος – Τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά δραστών (1-3-2011)
Ο Ειδικός Φρουρός Γεώργιος Σκυλογιάννης γεννήθηκε το 1989 στα Τρίκαλα και υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Την 1η Μαρτίου 2011 τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αυτόματου όπλου και πιστολιού κατά την διάρκεια συμπλοκής με τέσσερις δράστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More