Nature

Τίμησαν τους ήρωες

Τη μνήμη των Τρικαλινών στρατιωτών που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το Ύψωμα 731 – την αποκαλούμενη «εαρινή επίθεση» – το Μάρτιο του 1941 τίμησαν κα φέτος, όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η εκδήλωση έγινε στο χώρο του μνημείου επί της ε.ο. Τρικάλων – Καρδίτσας, όπου το παρόν έδωσαν τοπικοί και πολιτικοί φορείς, πολίτες και μαθητές.

Αρχικά, τελέστηκε δοξολογία από τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από το  μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ) Τρικάλων Σωτήρη Κύρμπα  με τίτλο: «Ύψωμα 731: Οι Θερμοπύλες που δεν έπεσαν».

Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλων  Καλυβίων, Γυμνασίου Μεγάλων  Καλυβίων και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Σακκά».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων από τους παρευρισκόμενους, ενώ στεφάνι και άνθη κατέθεσαν στο μνημείο, συγγενείς και απόγονοι των πεσόντων προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και το άγημα της ΣΜΥ που απέδωσε τιμές στους ήρωες του Υψώματος 731.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More