Nature

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Πολιούχο τους

Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος, Προστάτου και Πολιούχου των Τρικάλων, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεώς μας που η μνήμη του στη πόλη των Τρικάλων τιμάτε πάντα την Κυριακή της Σαμαρείτιδας.
Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας (Κυριακή της Σαμαρείτιδος) προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρητίνης κ. Πλάτων -ο οποίος εκήρυξε τον Θείον Λόγον- συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.
Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Κληρικοί και Ιεροδιάκονοι, ενώ τους ύμνους έψαλε κατανυκτικώς ο χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου. Εντός του Ιερού και ο Ηγούμενος του Μοναστηριού Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων.
Παρόντες εκπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικητικών & στρατιωτικών αρχών και δεκάδες πιστοί, οι οποίοι προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα και την Τιμία Κάρα του Αγίου με σεβασμό και ευλάβεια.
Η λιτανεία
Το απόγευμα του Σαββάτου μετά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βησσαρίωνα από την Μονή Δουσίκου ξεκίνησε ο Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός. Ενώ στις 8:15 μ.μ. του Σαββάτου εκκίνησε από τον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της πόλεώς μας η πομπή για την Ιερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Βησσαρίωνος, Προστάτου των Τρικάλων, εντός του πλαισίου των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, με κατάληξη την Κεντρική Πλατεία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων επικεφαλής κλήρου, επισήμων και λαού διήλθαν τις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και Βασιλείου Τσιτσάνη για να βρεθούν ενώπιον της ειδικής εξέδρας που είχε στηθεί.
Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον Δήμο Τρικκαίων, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και προς την Ελληνική Αστυνομία, την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και την Δημοτική Φιλαρμονική για την άψογη συνεργασία, αλλά και, εν γένει, προς όλους όσοι συνέβαλαν στην υποδειγματική διοργάνωση της λατρευτικής εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More