Nature

Η πάλη στο ύψος της

Ατέλειωτες φαντάζουν  οι εικόνες  που  έφερε στην επιφάνεια το  Πανελλήνιο πρωτάθλημα  πάλης   Α-Γ.

Κάτι τέτοιο ήταν λογικό, αφού πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση, που έφερε στα  Τρίκαλα τα κορυφαία ονόματα και αρκετό  φίλαθλο κόσμο.

Μάλιστα  οι  λάτρεις του είδους  έζησαν έντονα κάθε στιγμή της  γιορτής  προσπαθώντας  να ανεβάσουν  ψυχολογικά τους  πρωταγωνιστές.

Από  πλευράς    Τρικάλων θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι όλες  οι παλαιστικές  γενιές του νομού έκαναν πέρασμα από την έδρα των αγώνων.

Θέλησαν να ζήσουν από μέσα τα μυστικά της διοργάνωσης  και φυσικά είχαν  πολλά  να εκμυστηρευτούν.

Μεταξύ άλλων μίλησαν για το παρόν και το μέλλον φέρνοντας στην μνήμη πολλά  περιστατικά αλλά και καταθέτοντας  τις προτάσεις τους για την συνέχεια.

Η  χαρά τους είναι μεγάλη όταν βλέπουν τη νέα γενιά συμπολιτών παλαιστών να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να  γεμίζει και αυτή το βιογραφικό τους.

Αρκετά  επιχώρια στελέχη  βγήκαν  μπροστά λοιπόν και στο διήμερο των αγώνων.

Συγκεντρώθηκαν στον στόχο και προσπάθησαν  να  πετύχουν τον καλύτερο δυνατό απολογισμό.

Πολλές  φορές η  Τρικαλινή κερκίδα σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τα δικά της παιδιά, που κατάφεραν  να  κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Όταν  λοιπόν  ο εκφωνητής  ανακοίνωνε  με  εκπληκτικά  αθλητικό τρόπο  και γλαφυρή περιγραφή τα  ονόματα των  Τρικαλινών στελεχών ο ενθουσιασμός  εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Να σταθούμε σε δυο περιπτώσεις  που  όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει ψηλά τον  πήχη παίζοντας  πολύ δυνατά σε κάθε διοργάνωση.

Τελευταίο  παιχνίδι του  Σαββατιάτικου  προγράμματος ήταν αυτό του  Τόλη  Τσιόβολου.

Ο συμπολίτης  παλαιστής αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του  ΠΑΟΚ και αυτό ήταν γραφτό να γίνει  μέσα στο σπίτι του.

Ο  ίδιος ανδρώθηκε  στον  ΑΣΤ και συνεχίζει το ταξίδι του  στον  Δικέφαλο του  Βορρά.

Μπήκε με αυτοπεποίθηση στην μάχη των 130κ και από τις  πρώτες  κινήσεις έδειξε την δίψα του για επιτυχία.

Κατάφερε  να πάρει γρήγορους  πόντους και στην συνέχεια με συνετή διαχείριση  υλοποίησε το ιδανικό σενάριο. Επικράτησε τελικά 6-0 του  Σ. Παπάρα(Ηρακλής.  Π)

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ζεστές και μοναδικές.

Αμέσως μετά την επιτυχία του έφυγε σφαίρα για τις εξέδρες  προκειμένου να μοιραστεί την χαρά του και να αφιερώσει τη νίκη του στον προπονητή του  Βασίλη  Μότσιο.

Το δέσιμο τους  είναι μοναδικό, οπότε ο αθλητής έσπευσε να απονείμει τα εύσημα.

Δίπλα  ήταν και  η οικογένεια   Τσιόβολου που έζησε έντονα  κάθε στιγμή, οπότε μετά την πρωτιά έλαμπε  με μια γλυκιά  δικαίωση.

Ακολούθως ο  Τσιόβολος σε μια προσωπική κίνηση  σχημάτισε  το σήμα της  καρδιάς, ενώ μοιράστηκε την χαρά του με τον κόσμο.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα  οι συναθλητές  του στον  ΠΑΟΚ έκαναν κατοστάρι  προκειμένου να  τον αποθεώσουν για την επιτυχία του, αφού ήξεραν πόσο πολύ την ήθελα στην έδρα του.

Κόντεψαν λοιπόν να τον πνίξουν με την αγάπη τους χαρίζοντας  μια  πραγματικά  πανέμορφη  αθλητική εικόνα.

Νωρίτερα  σίφουνας ήταν ο  Ηλίας  Ζαϊράκης(ΣΒΑΤ)  στα 55κ. Δυστυχώς  δεν προλάβαμε  να τον δούμε σε δράση, αφού έπρεπε να γυρίσουμε στην εφημερίδα για να  παραδώσουμε την ύλη.

Όμως  ο νεαρός  συμπολίτης  παλαιστής  επιβεβαίωσε  πανηγυρικά τις συστάσεις,  παρότι ανήκει σε μικρότερη ηλικιακά  κατηγορία.

Δικαιώθηκαν  επίσης όλοι εκείνοι που σημειώνουν ότι στην  Ελλάδα και στην ηλικία του δεν έχει αντίπαλο.

Η  βελτίωσή του στο διάβα του χρόνου είναι εντυπωσιακή, ενώ δείχνει σε πρώτη ευκαιρία πως ξέρει τι θέλει στο ταπί και κυρίως πώς να το πάρει.

Η  εμβληματική επικράτησή του στον τελικό με 8-0( επί του  Τσιάρα του  Κρότωνα)  μιλάει από μόνη της αποτελώντας  τον καλύτερο καθρέπτη.

Πλέον με ανεβασμένο  ηθικό θα ετοιμαστεί για τον βασικό του στόχο, το  Πανευρωπαϊκό της  Ισπανίας.

Συγκινητική και η  Ε. Καζάλα(ΑΣΤ) με 2η θέση στα 59κ.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More