Nature

Το αλάτι στη διατροφή μας

Ο,τι νεότερο υπάρχει στα επιστημονικά δεδομένα, τη στρατηγική και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ή πρόκειται να υλοποιηθούν με σκοπό τη μείωση πρόσληψης αλατιού, ειδικότερα στο ψωμί απασχόλησαν χθες την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου «Τσιτσάνη».

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε  από το Δήμο Τρικκαίων με το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Τρικάλων, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση της τοπικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κύριος στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και κυρίως η ενημέρωση των καταναλωτών και όχι μόνον, πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα.

Βασικός γνώμονας των ομιλητών ήταν ότι η αυξημένη κατανάλωση αλατιού μεγαλώνει σημαντικά τον κίνδυνο υπέρτασης και εγκεφαλικών επεισοδίων. Ετσι οι πανεπιστημιακοί και οι επιστήμονες από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Ε.Φ.Ε.Τ. και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More