Nature

Έγινε το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Για μια ακόμη φορά οι Σαρακατσαναίοι από όλη την Ελλάδα έδωσαν το ραντεβού τους στο Περτούλι. Εκεί απέδειξαν ότι έχουν γερές τις ρίζες της παράδοσης και είναι αποφασισμένοι να τις περνάνε από γενιά σε γενιά.
Αφιερωμένο «στη γενιά των νέων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν» ήταν το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, το οποίο πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Περτουλιώτικα λιβάδια στο νομό Τρικάλων, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων. Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής. Την Κυριακή κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις, όπου μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις βραβεύσεις, παρουσιάστηκε δρώμενο με θέμα την «Ανακήρυξη Σαρακατσάνου Κλεφταρµατωλού Καπετάνιου».
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις και βέβαια όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρονιά ήταν αρκετοί και οι πολιτικοί που πέρασαν από το Περτούλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More