Nature

Βιβλική καταστροφή

Φτωχά είναι τα λόγια για να αποτυπώσουν τις εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας που βούλιαξε- στην κυριολεξία κάτω από τα λασπόνερα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ».

Σήμερα, προσπαθούν να σώσουν ο,τι σώζεται και ζητούν από την Πολιτεία στήριξη για να φτιάξουν τη ζωή τους από την αρχή.

Αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι του Κεραμιδίου φιλοξενούνται σε καταλύματα στα Τρίκαλα, σε φίλους και συγγενείς και περιμένουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο πλημμυρισμένο χωριό μίλησε, χθες στη  Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Θεοδώρου.

« Ακόμα και σήμερα το Κεραμίδι είναι μέσα στο νερό και τη λάσπη, είναι δύσκολη η πρόσβαση στα σπίτια. Αν και δεν τίθεται ζήτημα να κατοικηθούν τα σπίτια για φέτος. Οι κάτοικοι ως τώρα έχουν βρεθεί σε όλα τα γύρω χωριά, ή νοίκιασαν αλλού ή φιλοξενούνται. Και μέσα στην παλιά εκκλησία του χωριού μένουν ακόμα γύρω στα 33 άτομα, κάποιοι ηλικιωμένοι και κάποιοι κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να αφήσουν τα ζώα τους. Από το χωριό δεν θα φύγουμε οι περισσότεροι κάτοικοι, θα προσπαθήσουμε να ξαναφτιάξουμε έστω ένα-δυο δωμάτια από κάθε σπίτι. Έχουμε εδώ τα χωράφια μας, θέλουμε να τα ξανακαλλιεργήσουμε» ανέφερε.

Παράλληλα, μετέφερε την διάθεση των κατοίκων να μην μεταφερθούν στη δομή των προσφύγων στο Κουτσόχερο.

«Στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα περιμένουμε να μας δώσουν οδηγίες για την εγκατάσταση των κατοίκων σε κοντέινερ που θα στηθούνε στη Φαρκαδόνα. Την περίπτωση του Κουτσόχερου την έχουμε αποκλείσει εντελώς. Όπως είπε και σε χθεσινή συνομιλία που είχαμε ο Υπουργός κ. Τριαντόπουλος, περιμένουμε από το Δήμο Φαρκαδόνας να στήσει το μέρος με τα κοντέινερ. Ήδη ήρθανε τα απαραίτητα χρήματα στο Δήμο, και δεσμεύτηκε ο Υπουργός ότι αν χρειαστούν θα δώσει κι άλλα. Οπότε θα περιμένουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα, δεν μας έχει μείνει τίποτε άλλο» τόνισε με έμφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More