Nature

Δημιουργία «Ζώνης Γάλακτος»

Στην καθετοποίηση της παραγωγής του στοχεύει η ΕΑΣ Καλαμπάκας, σύμφωνα με τον πρόεδρο Δημήτρη Κόττη.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου, θα γίνει η πρόταση για την δημιουργία «Ζώνης Γάλακτος» στην περιοχή αναφέρει ο κ. Κόττης, σημειώνοντας πως αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.
Αναφερόμενος στους στόχους του συνεταιριστικού κινήματος, ο κ . Κόττης σημειώνει πως επιχειρείται η οργάνωση της ζώνης γάλακτος με την αγορά παγολεκανών, η συγκέντρωση του γάλακτος με μισθωμένα μεταφορικά μέσα και η μεταφορά του στην γαλακτοβιομηχανία ή στις γαλακτοβιομηχανίες που θα συνεργασθού, φιλοδοξώντας ότι έτσι επιτευχθεί καλύτερη διαπραγμάτευση που σημαίνει καλύτερες τιμές.
Παράλληλα, μέσα στους στόχους είναι ίδρυση και λειτουργιά χημικού εργαστηρίου για τον ελέγχω της ποιότητας του γάλακτος, η ίδρυση μικρής μονάδας τυροκόμησης, επωφελούμενοι των κινήτρων που δίνουν οι αναπτυξιακοί νόμοι, επισημαίνει ο οκ. Κόττης, προσθέτοντας πως η συνεχής ενημέρωση των μελών και ιδιαίτερα των νέων για τις εξελίξεις γύρω από την αγροτική οικονομία, αποτελεί επίσης βασικό στόχο.
Ο κ. Κόττης τονίζει πως αρχικοι στοχοι της νεας διοικησης του συνεταιρισμου που επιτευχθηκαν είναι:
• Η εγγραφή και η αναγνώριση του συνεταιρισμού στο μητρώο αγροτικών συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
• Η εγγραφή του συνεταιρισμού στο μητρώο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ που δίνει την δυνατότητα για την εμπορία και μεταποίηση του γάλακτος.
• Η αναγνώριση ομάδων παραγωγών
• Η πιστοποίηση του συνεταιρισμού για την εμπορία και διαχείριση βιολογικού γάλακτος
Ο κ. Κόττης, αναφερόμενος στο μέλλον, τονίζει τα εξής: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Για αυτό το λόγο ζητάμε από όλους τους συνεταιριστές κατανόηση και καλή συνεργασία με το συνεταιρισμό.
Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του συνεταιρισμού πρέπει να παραδίδεται το 80% της παραγωγής σας στο συνεταιρισμό . Επίσης πρέπει να προμηθευόμαστε τουλάχιστον το 80% των εφοδίων από το συνεταιρισμό. Αυτό ισχύει και για τις υπηρεσίες που ο συνεταιρισμός παρέχει στα μέλη του .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More