Nature

Επίσημα και νόμιμα λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Αρχίζει η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου από σήμερα, κατόπιν της σχετικής έγκρισης του Υπουργείου Τουρισμού.
Προχθές εκπρόσωποι του Δήμου Πύλης βρέθηκαν στην Αθήνα , απ’ όπου έλαβαν το πολυπόθητο Σήμα για το Χιονοδρομικό, το οποίο πλέον θα μπορεί να λειτουργεί νόμιμα και χωρίς καμία παρατυπία.
Μείζονος οικονομικής σημασίας επίσης, είναι η αγορά από τον δήμο Πύλης του προγράμματος λειτουργίας του Lift το οποίο κόστισε 27.000 ευρώ, όμως η ενοικίασή του απαιτούσε 7.000 ευρώ ετησίως, οπότε είναι προφανές πως ο αυτοδιοικητικός φορέας έκανε μία ακόμη επικερδή επένδυση.
Ο δήμος Πύλης σκοπεύει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αρχίσει τους σχεδιασμούς για την λειτουργία του Κέντρου. Το Χιονοδρομικό Κέντρο παραλήφθηκε από τον Καλλικράτειο δήμο Πύλης «πνιγμένο» στα χρέη από την εποχή του Καποδιστριακού δήμου Αιθήκων, καθώς το συνολικό ποσό που όφειλε ήταν υπέρογκο που δεν επέτρεπε επενδύσεις.
Ο Δήμος Πύλης στοχεύει στην αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη του Χιονοδρομικού . «Δεν είναι δυνατό να αναμένεται κάθε χρόνο το χιόνι και να εξαρτάται 100% απ’ αυτό το Χιονοδρομικό Κέντρο και γενικά η επισκεψιμότητα στην περιοχή, που σημαίνει ότι όλος ο ορεινός όγκος είναι εξαρτώμενος από τις καιρικές συνθήκες» έχει σημειώσει ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.
Στα πλάνα του αυτοδιοικητικού φορέα είναι να καταστεί το Χιονοδρομικό, Κέντρο διάφορων δραστηριοτήτων, χάρη στις οποίες θα προσελκύονται επισκέπτες με διαφορετικούς προσανατολισμούς και προτεραιότητες διακοπών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More