Nature

Η σπουδαία παρακαταθήκη του Κ. Βίρβου & Θ. Δερβενιώτη

 

Τους δύο μεγάλους δημιουργούς, τον Κώστα Βίρβο και Θεόδωρο Δερβενιώτη τίμησαν χθες τα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια των Τρικάλων και του Βόλου μέσα από τη  μουσική παράσταση που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο  Πνευματικό Κέντρο Τρικκαίων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που την ενστερνίστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και την αγκάλιασαν το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Μαγνησίας & Σποράδων, οι Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων.

Χθες, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο «Τσιτσάνη» για την μουσική σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων Τρικάλων και Μαγνησίας, ενώ το παρόν έδωσαν συγγενείς των δύο δημιουργών, οι κόρες του Κώστα Βίρβου, Μαρία και Αναστασία και η σύζυγος του Καίτη, αλλά και οι γιοι του Θόδωρου Δερβενιώτη, Σπύρος και Δημήτρης.

Δύο Θεσσαλοί δημιουργοί «Ανέσπερα αστέρια», όπως τους χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Αλέξανδρου Καπανιάρη στάθηκε στην πρωτοβουλία, κάνοντας λόγο για μεγάλες στιγμές της λαϊκής ψυχής.

Τον Δήμο Μετεώρων εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Γιώργος Παπανικολάου, ενώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο εντεταλμένος αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας.

Παρούσα ήταν και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, Βασιλική Λύτρα.

Συγκινητική η παρέμβαση της συζύγου του Κ. Βίρβου, Καίτης η οποία ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για τη μουσική αυτή παράσταση, και η οποία αναφέρθηκε σε στιγμές του κοινού της βίου με τον αγαπημένο στιχουργό.

Η μουσική παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα στο διαδίκτυο και υπάρχει πρόβλεψη για ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο (live streaming) μέσα από το κανάλι Youtube της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων: https://m.youtube.com/watch?v=5VscaL8FT70

Επίσης οι μαθητές/τριες των δυο Μουσικών Σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τη ζωή και το έργο των δυο Θεσσαλών δημιουργών. Επιπρόσθετα οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στην παράσταση θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις των δύο σχολείων και αξιοθέατα των περιοχών αντίστοιχα.

Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου υπεύθυνος της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βόλου, κ. Ζαφείρης Κουκουσέλης και υπεύθυνη διδασκαλίας της χορωδίας η εκπαιδευτικός κα Σέβη Μάμαλη- Μαζέρα.

Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων υπεύθυνος της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Τρικάλων, κ. Νικόλαος Κοφίνας και υπεύθυνες της διδασκαλίας της χορωδίας οι εκπαιδευτικοί κα Θεανώ Πέτκογλου και κα Στέλλα Αναστασοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More