Nature

Θέμα ημερών η έναρξη εργασιών

 

Λύση στο μείζον πρόβλημα που καταγράφεται με τα αδέσποτα έχει αποφασίσει να δώσει η δημοτική Αρχή του δήμου Μετεώρων, ώστε να μπει ένα τέλος.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας δημοτικός χώρος που γίνεται η περισυλλογή των αδέσποτων, στην περιοχή της Ποταμιάς. Εκεί, φιλοξενούνται 165 αδέσποτα που είναι τσιπαρισμένα και σιτίζονται από τον Δήμο.

Ωστόσο, ο χώρος δεν επαρκή και η δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός κυνοκομείου που θα πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου έχει υπογραφεί και μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκο θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Δείχνουμε μια ευαισθησία στο ζήτημα αυτό και προσπαθούμε να το επιλύσουμε» ανέφερε ο κ. Αλέκος.

Όπως ανέφερε «είναι ένα έργο κοινωνικό και προστασίας της δημόσιας υγείας, υγιεινής και ασφάλειας».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 418.000,00 € και ανάδοχος εταιρεία η  «Παπαγεωργίου Χρ. – Αφοι Γ. Τέα και Σια Ε.Ε. – Ο.Ε.», με διακριτικό τίτλο Τεχνοδομική Ο.Ε.

Αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την «Κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς», του Δήμου Μετεώρων, σε εκτός σχεδίου πόλης αγροτεμάχιο εκτάσεως 20.171,33 τ.μ., στη θέση «Ποταμιά», ιδιοκτησίας του Δήμου Μετεώρων. Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Το έργο

Το υπό κατασκευή κτίριο έχει κάλυψη 491,06 τ.μ. Θα κατασκευασθούν χώροι γραφείων για το προσωπικό, εξεταστήριο ζώων, ακτινολογικό με δυνατότητα απομόνωσης των ασθενών ζώων, αποθήκη τροφίμων, κουζίνα, χώροι W.C., λεβητοστάσιο και δύο ανεξάρτητα κτίρια για τα αδέσποτα ζώα. Το κτίριο των γραφείων θα γίνει με θεμελίωση από πεδιλοδοκάρια οπλισμένου σκυροδέματος. Το κτίριο θα επιχρισθεί και θα βαφεί, τα κουφώματα θα είναι από αλουμίνιο, με διπλούς υαλοπίνακες και κάγκελα ασφαλείας. Οι εσωτερικές πόρτες θα είναι ξύλινες, το δάπεδο θα είναι μωσαϊκό, στους χώρους υγιεινής οι τοίχοι θα επενδυθούν με πλακίδια πορσελάνης, οι ημιυπαίθριοι χώροι θα επιστρωθούν με τσιμεντόπλακες και τα σκαλιά με μάρμαρο. Οι χώροι των γραφείων θα έχουν δικό τους σηπτικό -απορροφητικό βόθρο λυμάτων με αυτόνομη σύνδεση. Ο διάδρομος κυκλοφορίας θα είναι της ίδιας κατασκευής με αυτή των γραφείων, επιχρισμένος και βαμμένος, με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Τα κλουβιά θα είναι από κοιλοδοκούς γαλβανισμένης λαμαρίνας και συρματόπλεγμα με ρομβοειδή οπή. Οι πόρτες θα ανοίγουν εξωτερικά σε κάθε κλουβί, με μπουτόν ανοίγματος – ασφάλισης της έξω πόρτας διαμονής προς τον χώρο άσκησης των ζώων. Θα υπάρχει κανάλι αποστράγγισης των λυμάτων με σύνδεσή του με σηπτικό-απορροφητικό βόθρο λυμάτων ζώων. Το δάπεδο θα είναι από ελαφρύ βιομηχανικό δάπεδο, ενώ στους χώρους άσκησης των ζώων, θα είναι από χαλίκι.

Το οικόπεδο θα φραχτεί με συρματόπλεγμα ύψους 2,00μ και θα φωτιστεί κατάλληλα, θα διαμορφωθούν διάδρομοι κυκλοφορίας αυτοκινήτων και θέσεις στάθμευσης με χαλίκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More