Nature

Κατάστημα τουριστικής προβολής

Κατάστημα για την προβολή του τουριστικού προϊόντος σχεδιάζει να ανοίξει ο Δήμος Πύλης, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Ούτρα.
Το κατάστημα αυτό, εφόσον εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης που συνεδριάζει μεθαύριο Τρίτη, θα είναι συνέχιση της συνεργασίας με τον Δήμο Μετεώρων στο ζήτημα του τουρισμού αναφέρει ο κ. Ούτρας, εξηγώντας «παλαιότερα, επί Καποδιστριακών Δήμων, λειτουργούσε περίπτερο ενημέρωσης των επισκεπτών στην Ελάτη του τότε Δήμου Αιθήκων, το οποίο έκλεισε αργότερα. Τότε είχαμε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, όπως ονομαζόταν εκείνη την εποχή, προβάλλοντας ο κάθε αυτοδιοικητικός φορέας τον “εαυτό” του και παράλληλα τον άλλο».
«Τώρα προτείνουμε ως Δημοτική Αρχή την ίδρυση ενός καταστήματος στην Πύλη, το οποίο θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν των δύο Δήμων και θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα καταλύματα, τα καταστήματα, τους δρόμους, τα αξιοθέατα και όποια άλλη πληροφορία χρειάζονται» σημειώνει ο κ. Ούτρας, τονίζοντας «έτσι, ισχυροποιείται και η συνεργασία μας με τον Δήμο Μετεώρων καθώς αυτό είναι το ζητούμενο στον Νομό μας, παρέχοντας πολλές εναλλακτικές προτάσεις στους επισκέπτες».
Ένας από τους άξονες ανάπτυξης για τον τόπο που προωθεί ο Δήμος Πύλης, είναι ο τουρισμός και αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στον σχεδιασμό αυτό, καθώς γίνεται προσπάθεια να προβληθούν η φυσική ομορφιά της περιοχής και οι επιχειρήσεις της, ενώ παράλληλα εδραιώνεται συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων, ώστε να έρθουν όσο το δυνατό περισσότεροι επισκέπτες, αναστρέφοντας την τάση των τελευταίων ετών.
Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, μπορούν να αποδώσουν ικανοποιητικό εισόδημα στους ενασχολούμενους μ’ αυτά, δημιουργώντας και παράγοντας συνθήκες ανάπτυξης, που μεσομακροπρόθεσμα θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλους παράγοντες.
Επίσης, η στροφή του ενεργού, εργασιακά, πληθυσμού του Νομού σε άλλες δραστηριότητες, όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία και ο τουρισμός, από αυτές που ασκούνται μέχρι τώρα, είναι ο μόνος, τουλάχιστον εύλογος και προφανής, τρόπος πάταξης της ανεργίας, αύξησης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More