Nature

Να αρθεί η αδικία για τις κρατικές ενισχύσεις (de minimis)

Να επανεξετάσετε τη διαδικασία χορήγησης των κρατικών ενισχύσεων (de minimis), συμπεριλαμβάνοντας και τους κτηνοτρόφους των πεδινών περιοχών ζητά μέσω επιστολής που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης «διορθώνοντας την εν λόγω αδικία και να στηρίξετε επιπλέον τον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας με κάθε πρόσφορο μέσο».

Όπως έγινε γνωστό, ανακοινώθηκαν  από τον αρμόδιο Υπουργό οι κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας «de minimis» μόνο σε αιγοπροβατοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και ο αποκλεισμός των αιγοπροβατοτρόφων των πεδινών περιοχών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη, καθώς όπως σημείωσε «οι κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας «de minimis», σύμφωνα με τον Καν(Ε.Ε) 1408/2013, αποτελούν ένα μέσο ενίσχυσης ης απώλειας εισοδήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφορά μεταξύ άλλων τομέων και τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που δύναται να χορηγηθεί στον ίδιο δικαιούχο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15.000,00 ευρώ σε περίοδο τριών οικονομικών ετών υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More