Nature

Οι γυναίκες διδάσκονται από το πόκερ πώς να εκτοξεύσουν την καριέρα τους

Κάπου ανάμεσα στον μεγάλο αριθμό υπηρεσιών που υπόσχονται να βοηθήσουν τις γυναίκες να βελτιώσουν την παρουσία τους στον εργασιακό τομέα, μία νέα υπηρεσία από έναν δισεκατομμυριούχο επενδυτή προσελκύει χιλιάδες γυναίκες, επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, από όλον τον κόσμο.

Το «Poker Power» είναι ένα πρόγραμμα σεμιναρίων που δημιουργήθηκε από την επιχειρηματία Jenny Just, το οποίο χρησιμοποιεί την τράπουλα για να διδάξει τεχνικές ανάληψης ρίσκου και διαπραγμάτευσης. Τα μαθήματα, τα οποία διδάσκονται από έμπειρους παίκτες, ξεκινούν με τη στρατηγική του παιχνιδιού και τις βασικές δεξιότητες, όπως το πώς να διαβάζετε τους αντιπάλους και πότε να «πάτε πάσο».

Απώτερος σκοπός των χρηστών είναι να προσαρμόσουν αυτές τις τεχνικές στο χώρο εργασίας, όπως στην περίπτωση που θέλουν να ζητήσουν αύξηση. Στο πλαίσιο των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες παίζουν Texas Hold ‘em με άλλους χρήστες μέσω Zoom, όχι με στόχο να γίνουν η επόμενη Georgina James, αλλά για λόγους εξάσκησης. Η Abbey Perkins, η επικεφαλής πληροφοριών της StoneX Group Inc., μιας εμπορικής εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, εμπνεύστηκε από το «Poker Power» θεωρώντας το ως ιδανικό μέσο για να εξυψώσει τις γυναίκες στην εταιρεία της.

«Το all-in ακούγεται σαν να ρίχνεις όλες τις μάρκες σου στο τραπέζι. Λοιπόν, δεν είναι», είπε. «Είναι να αφοσιωθείς στη θέση που ήδη έχεις». Τον Μάιο, έφερε το παιχνίδι στην εταιρεία της. Περισσότεροι από 125 από τους συναδέλφους της την εμπιστεύθηκαν, με πολλούς άλλους να συνεχίζουν να το κάνουν. Δεν υπάρχει έλλειψη βιβλίων, μαθημάτων και συμβούλων που απευθύνονται σε εργαζόμενες γυναίκες οι οποίες θέλουν να βελτιώσουν την καριέρα τους και ενώ είναι απίθανο οποιαδήποτε μεμονωμένη ενέργεια να αποτελέσει γεφύρωμα στο χάσμα των αμοιβών μεταξύ των φύλων, το δέλεαρ μιας απτής λύσης είναι ισχυρό.

Η ζήτηση μεταξύ γυναικών φοιτητών MBA στο Kellogg School of Business του Northwestern University για μία θέση στο «Power Poker» ήταν υπερδιπλάσια από τις 100 θέσεις που προσφέρονται. Σχεδόν 4.000 γυναίκες σε περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Σιγκαπούρης και της Ταϊβάν έχουν εγγραφεί για να παίξουν. Για την Cathy Jerome, διευθύντρια μάρκετινγκ στην ομάδα μπάσκετ των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς, το πρόγραμμα την οδήγησε από το πουθενά σε νέες ευκαιρίες εξέλιξης. «Δεν υπάρχει σύγκριση», ανέφερε σε ένα email της.

Η Jenny Just, συνιδρύτρια της Peak6 Investments με έδρα το Σικάγο, σκέφτηκε την ιδέα το 2019, με την ελπίδα να προσλάβει περισσότερες γυναίκες σε ρόλους διαχείρισης χρημάτων, οι οποίοι τείνουν να έχουν μεγαλύτερους μισθούς. Η Just, είχε τις δικές της μάχες με την διαφορά των φύλων στην εταιρεία της – περίπου το 35% των εμπόρων στο Peak6 είναι γυναίκες – με τα στατιστικά στον κλάδο να είναι πολύ χειρότερα, αφού μόλις το 14% των 25.000 διαχειριστών χρημάτων παγκοσμίως είναι γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar Inc.

«Αντί για ένα σεμινάριο, με επιφανειακό ενθουσιασμό σαν ένα μικρό παιδί, κάνω επιτέλους κάτι χειροπιαστό και ξεκάθαρο», είπε η Just. «Είναι ένα περιβάλλον πραγματικά ασφαλές για να μάθεις να αποτυγχάνεις και για να εξασκηθείς στην αποτυχία, ώστε μετά να σηκώνεσαι και να προσπαθείς ξανά».

Είναι διαθέσιμο δωρεάν για ιδιώτες, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών προέρχεται από εταιρικούς πελάτες που πληρώνουν, όπως οι Morningstar, StoneX και το Kellogg School of Business, οι οποίοι το προσφέρουν στους εργαζόμενους και στους μαθητές τους. Όσοι θέλουν ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν επίσης να πληρώσουν ανά ώρα και να κάνουν συναντήσεις με έναν από τους δασκάλους της πλατφόρμας. Η εταιρεία της Just έχει το δικό της franchise παιχνιδιών, την εταιρεία eSports Evil Geniuses, αλλά το εγχείρημα του πόκερ λειτουργεί ως ξεχωριστό project.

Έρευνα, κατέρριψε τον μύθο ότι οι γυναίκες έχουν χειρότερες διαπραγματευτικές ικανότητες από τους άνδρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι γυναίκες ζητούν αυξήσεις ή προαγωγές, είναι πιο πιθανό να τιμωρηθούν, κάτι που μπορεί να τις αποτρέψει από το να συμμετάσχουν εντελώς στη διαδικασία. Ένα μάθημα πόκερ δεν μπορεί να αλλάξει μια δυναμική που εμποδίζει την ανάπτυξη της καριέρας τόσων πολλών γυναικών.

Ωστόσο, αρκετές γυναίκες έχουν πει ότι έχουν χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες που έχουν μάθει παίζοντας πόκερ, ώστε να διαπραγματευτούν καλύτερες προσφορές εργασίας και πληρωμές. «Υπάρχει πραγματικά μία αλλαγή συμπεριφοράς – όσον αφορά το πώς εμφανίζονται οι γυναίκες όταν διαπραγματεύονται, πόσο διεκδικητικές μπορούν να είναι, πόσο θαρραλέες, αλλά και πόσο ανθεκτικές», δήλωσε η Gail Berger, αναπληρώτρια διευθύντρια του Kellogg.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More