Nature

Οι Λαϊκοί Οργανοπαίχτες Τρικάλων έκοψαν την βασιλόπιτα

Κρατάνε ψηλά την δημοτική και λαϊκή μουσική, τόσο στα Τρίκαλα όσο και γενικότερα στην χώρα. Έτσι έχουν τις δικές τους ξεχωριστές στιγμές, πάντα με αισιοδοξία και διάθεση να συνεχίσουν την προσφορά τους ως κληρονομιά στις επόμενες γενιές.
Σε μια πολύ φιλική, ζεστή και κεφάτη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η κοπή πίτας του Συλλόγου Λαϊκών Οργανοπαιχτών Ν. Τρικάλων στο καφενείο επί της οδού 25ης Μαρτίου.
Μιλώντας για το σημαντικό έργο τους ο γνωστός συμπολίτης συγγραφέας και ερευνητής της παραδοσιακής μας μουσικής κ. Σωτήρης Γοργογέτας ανέφερε: “Οι πρακτικοί λαϊκοί οργανοπαίχτες λέγονται λαϊκοί γιατί εκφράζουν τη μουσική παράδοση του λαού. Στο σύνολό τους είναι άνθρωποι προικισμένοι με σπάνιο καλλιτεχνικό αισθητήριο, με οξύτατη αντίληψη και ακοή και απεριόριστη μνήμη. Διαθέτουν μια αξιοθαύμαστη διαίσθηση, που τους βοηθάει να ανακαλύπτουν κάθε ένδειξη της λαϊκής ευαισθησίας, να την αξιολογούν, να την εμπλουτίζουν, να της δίνουν μορφή, να την κάνουν μουσική, τραγούδι, χορό και να την επιστρέφουν στον φυσικό αποδέκτη και συνδημιουργό τους που είναι ο ίδιος ο λαός. Γεννήματα και θρέμματα αυτού του λαού οι πρακτικοί μας οργανοπαίχτες πιάνουν απόλυτα τον σφυγμό του και εκφράζουν τέλεια τα συναισθήματά του. Τον κάνουν να χαρεί, να ενθουσιαστεί, να συγκινηθεί, να κλάψει, να αναπολήσει, να εκτονωθεί, να ηρεμήσει. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι κατά κάποιο τρόπο είναι ψυχοθεραπευτές. Είναι οι ζωντανοί φορείς και δημιουργοί της δημοτικής μας μουσικής παράδοσης”.
Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια και τσιπουράκι αφήνοντάς τους όλους κατευχαριστημένους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More