Nature

Ορκίστηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας

Και με την… ευλογία της εκκλησίας από χθες ξεκίνησε η νέα σελίδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Χθες το απόγευμα το έγινε η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και των νέων περιφερειακών συμβούλων της περιοχής, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερόνυμo. Ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν και οι Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και Σταγών κ. Θεόκλητος, όπως και οι υπόλοιποι Μητροπολίτες της Θεσσαλίας. Ο κ. Κουρέτας είχε νικήσει τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών του Οκτωβρίου τον μέχρι σήμερα περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό με 59,68% έναντι 40,32%.
Να σημειώσουμε ότι ορκίστηκε και η νέα αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, η οποία από την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα.
Στην ορκωμοσία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη γυναικεία χορωδία ΙnnDONNAtion. Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «InDONNAtiόn» δημιουργήθηκε το 2012 από τον καταξιωμένο μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη και απαρτίζεται από μονωδούς και επαγγελματίες μουσικούς. Το όνομα αποτελεί λογοπαίγνιο του μουσικού όρου Intonation (τονικότητα του ήχου) και της λέξης Donna (γυναίκα). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συνόλου είναι η πρωτότυπη χορογραφημένη προσέγγιση της χορωδιακής μουσικής με μοναδικό συνδυασμό κίνησης και ήχου. Από το 2016, «InDONNAtiόn» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More