Nature

Πλησιάζει η ώρα της κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Μόλις ένα 24ωρο απέμεινε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Χθες, ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα στα Τρίκαλα, στα οποία τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα ασκήσουν το  εκλογικό τους δικαίωμα, αύριο Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου .

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00μ.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες και όλοι από την ηλικία 15 ετών και άνω που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είτε εγγραφούν μέλη του ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, στα εκλογικά κέντρα.

Στα Τρίκαλα θα στηθούν κάλπες, στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων (Κονδύλη τέρμα), στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ν.Ε. Τρικάλων (Καραϊσκάκη 29), στην  Καλαμπάκα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας, στη Βασιλική στο «Καφενείο Ζιάκα», στην Πύλη στο Δημαρχείο Πύλης και στη Φήκη, στο «ΚΑΦΕ ΒΟΛΤΑ».

Υπενθυμίζεται ότι έχει ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος, με τους υποψήφιους να καλούν τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία: με ανακοινώσεις και βίντεο αναπτύσσουν συνοπτικά τις θέσεις τους και ζητούν την ψήφο των πολιτών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, ντέρμπι μεταξύ Εφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, που διεξάγονται την προσεχή Κυριακή.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, την οποία παρουσίασε το MEGA, η Εφη Αχτσιόγλου προηγείται άνετα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να αποκτά προβάδισμα σε όσους δηλώνουν ότι θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται η Εφη Αχτσιόγλου με 35%, έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και τελευταίος ο Στ. Τζουμάκας με 3%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Αχτσιόγλου προηγείται με 41%, έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

Στην περίπτωση που οι εκλογές οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 39% του Στέφανου Κασσελάκη.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται οριακά με 45% έναντι 44% της Εφης Αχτσιόγλου.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, πάντως, η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 26% του Στέφανου Κασσελάκη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More