Nature

Συνεχίζεται η αυτοψία των κτηρίων

Συνεχίζεται η αυτοψία των κτηρίων στις πληγείσες περιοχές από  εθελοντές πολιτικούς μηχανικούς των Τρικάλων, στο πλαίσιο των δράσεων που ανέλαβε μετά την καταστροφική κακοκαιρία το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Εξήντα επτά μηχανικοί συνδράμουν στα κλιμάκια που έχουν συσταθεί από το Δήμο Τρικκαίων και διενεργούν ελέγχους στις περιοχές που πλημμύρισαν.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Τρικάλων Αποστόλης Μπαταβάνης αυτή την στιγμή αυτοψίες διενεργούνται σε Φλαμούλι, Αμπελάκια, Φαρκαδόνα, Κλοκωτός, Κρηνίτσα, Πατουλιά, Τρίκκη και σιγά – σιγά γίνεται προσπάθεια  κάλυψης όλων των αναγκών.

Γύρω στα 20 κλιμάκια διενεργούν αυτοψία, ενώ λόγω του όγκου των ζημιών, η διαδικασία θα αργήσει να ολοκληρωθεί.

Σε ό,τι αφορά στην διαδικασία ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε ότι τα κλιμάκια καταγράφουν την στάθμη του νερού εντός της κατοικίας. Παράλληλα, στάθηκε στην ελλιπή ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τη διαδικασία που χρειάζεται για την απομάκρυνση των συσκευών.

«Θα πρέπει να τονίσω ότι γίνεται καταγραφή στη στάθμη του νερού και εάν έχει καμία ζημιά, ο καυστήρας ή ο λέβητας του σπιτιού. Κοιτάμε την στατικότατα του κτηρίου και ζητάμε τον επανέλεγχο του κτηρίου» ανέφερε και σημείωσε ότι «πολίτες ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί για το εάν θα πρέπει να πετάξουν τα κατεστραμμένα πράγματα τους ή  θα πρέπει να περιμένουν έως ότου περάσει ο έλεγχος».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε ότι τα κτήρια δεν έχουν υποστεί δομικές ζημιές, παρά μόνον τα πλίθινα.

Ο σχεδιασμός του ΤΕΕ προβλέπει αντίστοιχες επισκέψεις και αυτοψίες στις περιοχές που έχουν πληγεί μέσα στη διάρκεια των επόμενων ημερών, έχοντας δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην συνδρομή του στην επίσπευση των ενεργειών ανακούφισης των πληγέντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More