Nature

Προαιρετικά μπορούν να λειτουργήσουν

Ανοικτά, βάσει νομοθεσίας, μπορούν να είναι τα καταστήματα σήμερα Κυριακή, πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων.
Η δυνατότητα αυτή δίνεται με βάση σχετική νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την λειτουργία των καταστημάτων κάποιες Κυριακές τον χρόνο, οι οποίες στον Νομό μας αποφασίζεται ποιες θα είναι κατόπιν απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη.
Αντίθετοι
Ωστόσο, οι συνδικαλιστικοί φορείς και η μεγάλη πλειονότητα του εμπορικού κόσμου αντιτάσσονται σ’ αυτήν την νομοθετική ρύθμιση, ζητώντας τα καταστήματα να είναι ανοικτά τις Κυριακές στην περίοδο των Χριστουγέννων.
Συνδικαλιστές του κλάδου τονίζουν ευθέως πως το ζήτημα με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας το έχουν ουσιαστικά θέσει πολυκαταστήματα και πολυεθνικές, επιχειρήσεις όμως, που έχουν αρχίσει να αναθεωρούν την στάση τους αυτή, καθώς διαπιστώνουν πως τελικά είναι ασύμφορο.
«Λέμε και ξαναλέμε πάντα τα ίδια και πάντα κανείς δεν ακούει. Δεν αυξάνονται οι τζίροι των επιχειρήσεων με το να λειτουργούν τις Κυριακές. Το ζήτημα δεν είναι αν κυκλοφορεί κόσμος στην αγορά, αλλά αν ψωνίζει» υπογραμμίζουν συνδικαλιστές έμποροι και επισημαίνουν «το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων».
«Δεν χρειαζόμαστε 10ήμερα εκπτώσεων και λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές για να σωθούμε. Έχουμε ανάγκη από ρευστό, από πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας» τονίζουν Τρικαλινοί έμποροι με μακρόχρονη και επιτυχημένη παρουσία στον χώρο, υπογραμμίζοντας «ο κόσμος δεν ψωνίζει στις κανονικές ημέρες, τις Κυριακές θα το πράξει; Και με τι θα ψωνίσει; Το πόσο υγιής είναι η αγορά, φαίνεται από το ότι όλοι περιμένουμε, είμαστε “κρεμασμένοι” στις εκπτώσεις και στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Όμως οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από κίνηση όλο τον χρόνο. Αυτό σημαίνει υγιής αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More