Nature

Ταχείες διαδικασίες και «γενναία» μέτρα στήριξης

 

Ταχείες διαδικασίες και «γενναία»  μέτρα στήριξης ζήτησε χθες από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Κώστας Καββαθάς και ο  πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κατά την επίσκεψη τους, στην περιοχή.

Χθες το μεσημέρι, επισκέφθηκε την πόλη των Τρικάλων αντιπροσωπεία που αποτελούνταν μεταξύ των άλλων από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά, όπου είχαν συνάντηση με φορείς του νομού, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλη Γιαγιάκο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Βαγγέλη Αγγελάκη, καθώς και μέλη σωματείων του νομού.

Νωρίτερα, είχαν επισκεφθεί τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας.

«Τα πρόσφατα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρωπίνων ζωών,  αλλά και την καταστροφή  του  γεωργικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου της περιοχής  και εκατοντάδων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης και του εμπορίου και των υπηρεσιών, έχουν ήδη δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στις τοπικές οικονομίες της πλειονότητας των περιοχών της Θεσσαλίας, αλλά και  αβεβαιότητα για τις δυνατότητες  επανεκκίνησης της  αγροτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας την επόμενη ημέρα με ό,τι αυτό σημαίνει και για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας» ανέφερε ο κ. Καββαθάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε λόγο για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει ζήσει ο νομός Τρικάλων και προέβλεψε ότι η ζημία στην Θεσσαλία από την φονική κακοκαιρία θα ξεπεράσει τα 5 δις.

«Εμείς ζητούμε την άμεση κρατική παρέμβαση, ώστε να υπάρξει και άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και μεσοπρόθεσμη, σημείωσε. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο εθνικών καταστροφών. Θα πρέπει άμεσα να συνταχθεί ένα σχέδιο, καθώς η κλιματική κρίση χτύπησε ήδη την πόρτα μας. Στηρίζουμε από την πλευρά μας το Επιμελητήριο Τρικάλων και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας» τόνισε.

Από την πλευρά τους, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων Βαγγέλης Αγγελάκης περιέγραψαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί μετά τις πλημμύρες στο νομό, σημειώνοντας ότι πολλές εκατοντάδες επιχειρήσεων έρχονται αντιμέτωπες με μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες που έπληξαν σχεδόν το σύνολο του νομού.

«Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πλημμύρες. Οι ιδιοκτήτες έχουν πληγεί σε υπέρτατο βαθμό και χρειάζονται υποστήριξης για να επανέλθουν στην κανονικότητα», υπογράμμισαν.

Τέλος, η Συνομοσπονδία σημείωσε ότι στόχος είναι να βοηθήσει με όσα μέσα και μηχανισμούς διαθέτει στην επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και να συμβάλει στην άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More