Nature

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο 11ος  Μύλος των Ξωτικών, κάτι που μαρτυρούν τα στοιχεία που δόθηκαν, το βράδυ της Κυριακής από τους διοργανωτές κατά την τελετή λήξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 45 μέρες λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου σε μία μόνο ημέρα 550 λεωφορεία κατέφτασαν απ’ ευθείας στον Μύλο (δε συμπεριλαμβάνονται όσα στάθμευσαν συνολικά στην πόλη των Τρικάλων), ενώ περίπου 4.000 λεωφορεία στον Μύλο των Ξωτικών, αν μπουν σε σειρά, καλύπτουν μια απόσταση 72 χλμ. (λίγο περισσότερο από την απόσταση Τρίκαλα – Λάρισα).

Σε ό,τι αφορά στους επισκέπτες «όταν ξεπεράσαμε τις 1.475.354 που είχαμε το 2019, σταματήσαμε να μετράμε»  είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ, Γιάννης Κωτούλας.

Επαφές με την αγορά

Σε μια προσπάθεια να γίνει  αποτίμηση του οικονομικού απολογισμού του «Μύλου των Ξωτικών» και τι άφησε στην τοπική αγορά, τις επόμενες ημέρες ο  Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς.

«Θα πρέπει να κάνουμε έναν οικονομικό απολογισμό, που είναι θετικό βέβαια το ισοζύγιο, αλλά και έναν γενικό απολογισμό για το τι πήγε καλά και τι δεν πήγε. Πρέπει να δούμε δηλαδή κάποια σημεία που χρειάζονται προσοχή, πχ το να δεχθούμε 500 λεωφορεία σε μια μέρα είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το διαχειριστεί» τόνισε, μιλώντας στη Λέσχη 97,6.

Ωστόσο, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι θα πρέπει στο εξής να δοθούν λύσεις από την ίδια την επιχειρηματικότητα σε διάφορα σημεία, και στην εστίαση και στη διαμονή.

«Ας μην κακοφαίνεται σε κάποιους αυτό που λέμε για τις υψηλές τιμές στις ταβέρνες, γιατί ήταν μια πραγματικότητα. Η δημοτική αρχή δεν μπορεί προφανώς να πει σε κανέναν τι τιμές θα έχει στην επιχείρηση του, αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να επισημάνει τα λάθη που έγιναν. Για αυτό θα οργανώσουμε αυτές τις μέρες μια συνάντηση και να το συζητήσουμε με τους φορείς της αγοράς» πρόσθεσε με έμφαση.

Γ. Κωτούλας: Περάσαμε την επισκεψιμότητα του 1,8 εκ.  κόσμου

Πάνω από 1,8 εκ. κόσμου πέρασαν την πόρτα του χριστουγεννιάτικου πάρκου  τις 45 ημέρες λειτουργίας, με τις κριτικές να είναι άκρως θετικές σύμφωνα με τον πρόεδρο της E-Trikala Γιάννη Κωτούλα.

Όπως τόνισε (Λέσχη 97,6) «με τον καινούργιο και πολύ αξιόπιστο τρόπο που μετράμε φέτος, περάσαμε την επισκεψιμότητα του 1,8 εκατομμύρια κόσμου. Και νομίζω φάνηκε και μέσα στην πόλη αυτό. Είναι πολύ σημαντικό που οι κριτικές όλων των ανθρώπων που έρχονται και ξανάρχονται είναι θετικές, γιατί δείχνει καλή εικόνα για την πόλη μας, αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή».

Σε ό,τι αφορά στο το βαγόνι του τρένου που έκλεψε την παράσταση ο κ. Κωτούλας έκανε γνωστό ότι υπάρχει μια σκέψη «να κρατήσουμε τα βαγόνια του τρένου εδώ στον Μύλο, και αν θα μπορούσε να γίνει μια πιο οργανωμένη παρουσίαση του».

«Σε συζήτηση με τον Σύλλογο φίλων σιδηροδρόμου, προσπαθούμε να φέρουμε και να εκθέσουμε ένα παλιό βαγόνι-automotrice, οπότε είναι μια σκέψη να δημιουργήσουμε μια τέτοια έκθεση εδώ. Ήταν πολύ θετική η απήχηση του τρένου στον φετινό Μύλο, φάνηκε από την διάθεση του κόσμου και των παιδιών να ανεβούν και να φωτογραφηθούν» ανέφερε.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι «από σήμερα τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά και θα αρχίσουν να ξεστολίζουν, σιγά σιγά, να φύγουν όσα έχουμε στήσει. Σε είκοσι μέρες περίπου θα είναι άδειο το νησάκι του Μύλου, κι έπειτα θα κάνουμε και κάποιες επισκευές».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More