Nature

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη που δεν τελειώνει

Η καταστροφή που άφησε πίσω της, η κακοκαιρία «Ντάνιελ» είναι ανυπολόγιστη, τόσο σε υποδομές, και ζωικό κεφάλαιο, όσο και στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που είδαν σε μια ημέρα να βουλιάζει στην κυριολεξία η ζωή τους, κάτω από τα λασπόνερα.

Όμως, από την πρώτη ημέρα της πλημμύρας δημιουργήθηκε ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, στους πληγέντες σε όλο το ν. Τρικάλων, το οποίο μεγαλώνει διαρκώς.

Καθημερινά δεκάδες Τρικαλινοί εναποθέτουν ό,τι μπορούν στα σημεία που έχουν στηθεί από συλλογικότητες και εθελοντικές οργανώσεις.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών προσφέρουν απλόχερα το χέρι στους συμπολίτες τους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόγνωση…

Η Σμαράγδα Κόσσυβα και η Μαρία Νίκα είναι μόλις 8 ετών και πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκαν το χώρο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων – εκεί που συλλέγει είδη η Act4v- Εν Δράση με έναν και μοναδικό σκοπό: Να εναποθέσουν το χρηματικό ποσό που μάζεψαν για τους πλημμυροπαθείς.

Χρήματα που συνέλεξαν, κατά τη διάρκεια ενός bazaar που είχαν στήσει στη γειτονιά τους, στο παρκάκι στην περιοχή της ΔΕΗ, στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Σμαράγδα και η Μαρία με την φαντασία και την δημιουργικότητα τους, έφτιαχναν χειροτεχνίες και τις πουλούσαν, με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για να δοθούν στην «Φλόγα».

Ωστόσο, τα σχέδια ανατράπηκαν μετά τον «Ντάνιελ» … και οι δύο μαθήτριες αποφάσισαν να προσφέρουν το πόσο που συγκέντρωσαν ως μια ύστατη βοήθεια προς τους πληγέντες.

Το πόσο δόθηκε στην εθελοντική ομάδα για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More