Nature

Ανυπολόγιστη καταστροφή

Τεράστια είναι η καταστροφή, την οποία η υπέστησαν οι τρικαλινές επιχειρήσεις από την κακοκαιρία Ντάνιελ που έπληξε το νομό, την περασμένη Τετάρτη.

Τουλάχιστον 1.000 επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή με το μέγεθος των ζημιών να είναι τεράστιο, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή σε υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων υπογράμμισε ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

«Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη σε όλους τους κλάδους, στην μεταποίηση, στην γεωργία, στον εξοπλισμό, στην εστίαση, στα εμπορικά καταστήματα σε όλο το ν. Τρικάλων. Ορισμένες επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολική καταστροφή και η στήριξη πρέπει να είναι άμεση» ανέφερε ο κ. Γιαγιάκος.

Τα επαγγελματικά επιμελητήρια της Θεσσαλίας σε επείγουσα ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν την άμεση στήριξη  των επιχειρήσεων, πριν να είναι αργά, διότι η καταστροφή αφορά όλη την οικονομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιχειρηματικού φορέα η επόμενη ημέρα είναι ένας Γολγοθάς και θα πρέπει η Πολιτεία να δώσει λύσεις, διότι το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για όλους.

«Η οικονομία είναι μια αλυσίδα, συν το γεγονός ότι η ψυχολογία στην αγορά είναι άσχημη» ανέφερε.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται να αργήσει ενώ εκτιμάται πως θα χρειαστούν να επιστρατευθούν αρκετοί πόροι για να επουλωθούν οι πληγές.

Ο κ. Γιαγιάκος ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ενώ τόνισε ότι επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα έχουν εκφράζει την συμπαράσταση τους και την βοήθεια τους με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Σημειωτέον, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοίνωσε ότι  ενισχύει άμεσα με 50.000 ευρώ (από 10.000 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Έβρο) προκειμένου να αγορασθούν είδη που έχουν ανάγκη οι πληγέντες και τα οποία θα υποδείξουν τα τοπικά Επιμελητήρια.

Ταυτόχρονα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες ώρες και ξεκινά την συγκέντρωση βασικών αγαθών που θα καταλήξουν στις πληγείσες περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More