Nature

Βροχερό σκηνικό

Σε κλοιό κακοκαιρίας από χθες το απόγευμα έως και την Πέμπτη η χώρα, με το κύμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων να ξεκινά το βράδυ από τα δυτικά και να διαρκεί έως την Πέμπτη. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα φαινόμενα πιθανότατα να συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.
Για την περιοχή των Τρικάλων οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έντονα φαινόμενα κατά την σημερινή μέρα, για το λόγο αυτό και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι σε εγρήγορση.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Πού χτυπούν τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ
Για την Τετάρτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
β) έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο.
γ) από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Επικίνδυνος καιρός» με ισχυρές καταιγίδες
Για επικίνδυνο καιρό έκανε νωρίτερα λόγο ο μετεωρολόγος του Open, κ. Κλεάρχος Μαρουσάκης.
Χαρακτηριστικά, ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για επικίνδυνο καιρό στην κεντρική και βόρεια χώρα την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το ύψος της Λαμίας και πάνω, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Εξαίρεση θα αποτελεί η βόρεια Κρήτη, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More