Nature

Κονδύλια από το ΥΠΕΣ

Σε ήπιους τόνους, παρά την προεκλογική περίοδο, πραγματοποιήθηκε και η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, στο Δημαρχείο.
Συζητήθηκαν και πέρασαν ομόφωνα 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός, το οποίο αφορούσε την ένταξη του Δήμου Πύλης στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) για την αποκατάσταση σχολικών κτιρίων και την αποδοχή της σχετικής πίστωσης από τον αυτοδιοικητικό φορέα, ύψους 16.000 ευρώ.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πίστωση στον Δήμο κονδυλίου 180.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ, το οποίο προορίζεται για την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές, που έχουν προκληθεί από καιρικά φαινόμενα κατά την φετινή χειμερινή περίοδο (2018-2019).
Τέλος, όσον αφορά επιχορηγήσεις από το ΥΠΕΣ, το Σώμα έδωσε την έγκρισή του να ενταχθεί ο Δήμος Πύλης στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ V”, αποδεχόμενος παράλληλα χρηματοδότηση 20.000 ευρώ, που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή προστατευμένων στάσεων του ΚΤΕΛ σε διάφορα σημεία της περιοχής αρμοδιότητάς του.
Για το ζήτημα των προσλήψεων, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατάθεση από τον Δήμο πρότασης στο ΥΠΕΣ για 10 άτομα με 8μηνες συμβάσεις και ειδικότητες 5 εργατών καθαριότητας, 3 χειριστών μηχανημάτων και 2 οδηγών φορτηγών, σε μία διαδικασία ΑΣΕΠ.
“Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”
Μείζονος σημασίας θέμα που ενέκρινε το Σώμα, είναι η υποστήριξη και φιλοξενία πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου Πύλης από την “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ” μέσω των υποδομών του Κυβερνητικού Υπολογιστικού Νέφους (Government Cloud – G – Cloud) της “Κοινωνίας της Πληροφορίας AE”.
Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.), στο πλαίσιο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού της πληροφοριακής υποδομής του Δημόσιου Τομέα, σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, το έργο του Κυβερνητικού Υπολογιστικού Νέφους, Government Cloud ή G-Cloud. To G-Cloud προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και προκαθορισμένης ποιότητας (SLA), κυρίως ιδιωτικού (private cloud), αλλά και δημόσιου νέφους (public cloud), όντας βασισμένο σε υπερσύγχρονες υποδομές υπολογιστικού νέφους και εικονικοποίησης (cloud computing και virtualization).
Το G-Cloud είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα εγχείρημα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, που αποσκοπεί στην κοινή χρήση υπολογιστικών υποδομών από τους Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους κτήσης, συντήρησης και υποστήριξης τους, και την αύξηση του βαθμού ευελιξίας και ασφάλειάς τους. Απώτερος σκοπός των παραπάνω είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις.
Εργαλείο στρατηγικού εκσυγχρονισμού
Το G-Cloud αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Τομέα, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 2014-2020, που εκπόνησε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, που εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.
Μέσω της υπηρεσίας Infrastructure as a Service (IaaS), οι δημόσιοι φορείς αποκτούν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μία ή περισσότερες εικονικές μηχανές (virtual machines) για να καλύψουν τις ανάγκες τους, μέσω ευέλικτης πρόσβασης και το σημαντικότερο, χωρίς να χρειάζεται να προμηθευτούν τον αντίστοιχο εξοπλισμό (HW & SW).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More