Nature

Στις κάλπες σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Στις κάλπες θα προσέλθουν σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να εκλέξουν τον/ την επόμενο/η πρόεδρο του κόμματος.

Στα Τρίκαλα θα στηθούν κάλπες, στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων (Κονδύλη τέρμα), στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ν.Ε. Τρικάλων (Καραϊσκάκη 29), στην  Καλαμπάκα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας, στη Βασιλική στο «Καφενείο Ζιάκα», στην Πύλη στο Δημαρχείο Πύλης και στη Φήκη, στο «ΚΑΦΕ ΒΟΛΤΑ».

Οδηγίες για την εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όσον αφορά το δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο για τη ηγεσία του κόμματος έδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος (ΚΕΦΕ).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών.

Συνεπώς δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, ακόμη και αν δεν έστειλαν τα στοιχεία τους στην ΚΕΦΕ για πιστοποίηση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πιστοποίηση θα γίνεται την ώρα της ψηφοφορίας.

Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Στον α’ γύρο ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κασσελάκη να λαμβάνει ποσοστό 44,91% (66.156 ψήφοι) και την Έφη Αχτσιόγλου 36,18% (53.292 ψήφοι). Στον κρίσιμο β’ γύρο αναμένονται μέχρι και 180.000 μέλη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Όσοι προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα θα πρέπει να έχουν μαζί τους, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση, ενώ για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More