Nature

Συνάντηση με πολιτικές ηγεσίες τεσσάρων Υπουργείων

Συνάντηση με στελέχη των πολιτικών ηγεσιών τεσσάρων Υπουργείων θα έχουν εκπρόσωποι της ΠΕΜ(Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων), αύριο Πέμπτη στην Αθήνα.
Η συνάντηση έκλεισε χθες και θα λάβουν από τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Εργασίας και οι εκπρόσωποι της ΠΕΜ.
Ωστόσο, οι αγρότες της ΠΕΜ, στην οποία συμμετέχει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων (ΟΑΣΤ) «Η ΑΝΟΙΞΗ», συνεχίζουν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της ΟΑΣΤ Αχιλλέα Λιάτο, ο οποίος ενημερώνει πως χθες το μπλόκο της Νίκαιας προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό της ΕΟ στον Πλατύκαμπο από τις 16:00 έως 18:00, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται συνελεύσεις για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.
Οι αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται για τρίτη βδομάδα στους δρόμους του αγώνα, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από τα αιτήματά τους, καθώς αφορούν την επιβίωσή τους.
«Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων όσων ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό» τονίζεται από την ΟΑΣΤ και επισημαίνεται «να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια: Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια. Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημα μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε. Στους πλειστηριασμοί και τις κατασχέσεις».
«Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγουν στα μπλόκα, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα. Ν’ αγωνιστούμε, πιο μαζικά και πιο δυνατά, ενάντια στις επιπτώσεις σε βάρος μας από την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης» σημειώνεται από την ΟΑΣΤ και υπογραμμίζεται «αυτές οι πολιτικές υπηρετούν και στηρίζουν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του μόχθου μας: Τους εμποροβιομήχανους που, για ν’ αυξήσουν τα κέρδη τους, κατεβάζουν στα τάρταρα τις τιμές παραγωγού σε όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα. Τα μονοπώλια που, κερδοσκοπώντας ασύστολα, ανεβάζουν στα ουράνια τις τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More